fbpx
Сьогодні
18:05 16 Лип 2022

Тримаємо інформаційний фронт: сайт для допомоги українцям за кордоном

English version here

Кожен із нас нині «тримає» свій фронт. Кожен шукає можливість та спосіб допомагати Україні та українцям. Зокрема, і тим нашим співвітчизникам, котрі, рятуючись від війни, були змушені залишити свої домівки та виїхати за кордон. 

Вимушений переїзд – це завжди нова реальність: умови, люди, мова, правила життя… Особливо важко це дається тим, хто тікав у невідомість, встигнувши врятувати лише найцінніше – своє життя та близьких. Пошук роботи, забезпечення дітей освітою, оренда житла, соціальна допомога, – ці та багато інших проблем виникають після приїзду в нову, незнайому країну. Так багато запитань, на які потрібно шукати відповіді…  

Волонтери з українського простору добра Goodacity врахували ці потреби співвітчизників та створили для них вебсайт https://ukraine.goodacity.org  – інформаційний ресурс для допомоги українцям за кордоном.

«У складні часи потрібно допомагати усім, чим можемо, – зазначають волонтери Goodacity. – Тому ми зібрали та опрацювали інформацію про п'ятнадцять країн Європи, куди найчастіше їдуть у пошуках прихистку наші земляки: Польщу, Чехію, Німеччину, Латвію, Литву, Італію, Іспанію, Францію та інші. На сайті – лише актуальний та   перевірений контент, який для зручності відвідувачів структуровано за категоріями: «Житло», «Тварини», «Робота», «Транспорт», «Документи», «Освіта», «Медицина». Також тут можна знайти  номери гарячих телефонних ліній, Facebook-групи та Telegram-канали допомоги.  Комунікація та моральна допомога українцям під час війни – теж дуже важливі, тому для зміцнення сили духу на сайті є ресурси для психологічної підтримки тим, хто її потребує.

На своєму інформаційному фронті ми, що приємно, знайшли багато помічників та однодумців – до нас часто звертаються українці, котрі, опинившись за кордоном, зорганізувалися у спільноти взаємодопомоги або створили інформаційні ресурси по тій чи іншій країні. 

Не соромтесь просити про підтримку, коли вона вам потрібна, та надавайте допомогу українцям під час війни, якщо це в ваших силах! Поширюйте посилання на сайт, аби його побачили якомога більше людей. Долучайтеся до нашого проєкту: якщо ви володієте корисною інформацією, поділіться нею, заповнивши форму на сайті. 

Давайте будемо триматися разом, попри відстань,  та допомагати одні одним!»

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: