fbpx
Сьогодні
09:17 15 Лип 2022

КНДР відповіла на розрив дипвідносин з Україною: згадали США та ядерну зброю

English version here

Міністерство закордонних справ КНДР (Північної Кореї) випустило заяву з реакцією на розрив дипломатичних відносин з боку України після визнання Пхеньяном терористів л/днр.

Про це з посиланням на державні ЗМІ КНДР повідомляє Reuters.

Північнокорейське МЗС заявило, що "Україна не має права порушувати питання суверенітету після приєднання до несправедливих і незаконних дій США, що порушили суверенітет Пхеньяну ".

У КНДР зазначили, що ядерна й ракетна програми Пхеньяну є "засобом самооборони", а також звинуватили США у "ворожій політиці" через санкції та військові навчання з Південною Кореєю.

"Ми й надалі зміцнюватимемо й розвиватимемо дружбу та співпраця з усіма країнами, що поважають наш суверенітет і ставляться до нас прихильно, на основі принципів суверенної рівності, невтручання у внутрішні справи та взаємної поваги", – сказано у заяві МЗС КНДР.

Довідка

13 липня російські пропагандистські ЗМІ, посилаючись на північнокорейське посольство, повідомили, що КНДР визнала так звану незалежність тимчасово окупованих росією територій Донбасу.

30 червня Україна розірвала дипломатичні відносини з Сирією у відповідь на визнання "незалежності" тимчасово окупованих росією територій України. Президент Володимир Зеленський назвав "нікчемною історією" так зване визнання Сирією терористичних організацій днр і лнр.

У відповідь на подібне визнання МЗС розірвало дипломатичні відносини з Північною Кореєю.

Читайте щоденну хроніку війни від "Рубрики" – всі поточні новини цієї доби оборони від російської агресії зібрані тут.

Рубрика:
Світ

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: