fbpx
Сьогодні
14:26 12 Лип 2022

Естонія першою офіційно підтвердила намір відновити знищений окупантами об'єкт: на Житомирщині відбудують дитсадок

Естонія стала першою країною, яка офіційно підтвердила бажання своїм коштом відновити український об'єкт, зруйнований російсько-окупаційними військами

Про це повідомила голова партії "Слуга Народу" Олена Шуляк в етері телемарафону, як передає пресслужба її політсили, пише Громадське.

Як зазначила вона, це дитячий садочок в місті Житомирської області.

Шуляк повідомила, що уряд Естонії вже підписав усі необхідні документи. Країна висловила бажання взяти шефство над відновленням зруйнованої інфраструктури в усьому регіоні.

Проте для того, щоб надійшли перші кошти, потрібен ще деякий час.

"Для того, щоб отримати підтвердження, які обʼєкти Естонія буде відновлювати, довелося пройти довгий шлях — від моменту заяви про наміри до обрання першого обʼєкту", наголосила Шуляк.

Вона зауважила певну бюрократизацію процедур.

ДО того ж додала, що міжнародні партнери очікують від України надання певних прозорих правил: як ці кошти будуть використані, хто буде за цим наглядати тощо.

Глава партії монобільшості наголосила, що зараз саме від народних депутатів і представників уряду буде залежати, наскільки швидко обіцяні кошти на відбудову почнуть надходити в Україну.

Зазначимо, що гроші іноземних партнерів можуть переказувати в Україні за допомогою кількох механізмів — зокрема це можуть бути спеціалізовані фонди, які наразі працюють в Україні.

"Наприклад, на початку війни було відкрито "Фонд відновлення майна та зруйнованої інфраструктури" (отримувачем є Міністерство інфраструктури України — ред.)",  зазначила Шуляк.

Також, за її словами, кошти можуть надходити в місцеві бюджети. А ще Україна не проти того, щоб іноземні уряди напряму сплачували підрядникам.

Читайте щоденну хроніку війни від "Рубрики" – всі поточні новини цієї доби оборони від російської агресії зібрані тут.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: