fbpx
Сьогодні
Відео 14:46 07 Лип 2022

Офіційно: Прем'єр-міністр Великої Британії Джонсон заявив, що йде у відставку

English version here

Прем'єр-міністр Великобританії Борис Джонсон оголосив, що ухвалив рішення піти з посад прем'єр-міністра Великобританії та лідера Консервативної партії

Політик звернувся до нації у четвер, 7 липня, повідомляє Sky News.

Як зазначають, водночас він продовжуватиме виконувати свої обов'язки до призначення нового лідера Консервативної партії.

Нового прем'єра буде призначено на партійній конференції ужовтні.

Разом із Джонсоном йдуть у відставку 57 осіб правлячої партії.

Зазначимо, що приводом для нинішньої відставки британського прем'єр-міністра став секс-скандал.

Заступник парламентського організатора правлячої Консервативної партії Кріс Пінчер на вечірці в елітному лондонському клубі у п'яному вигляді чіплявся до двох чоловіків. Унаслідок чого він покаявся у скоєному та подав у відставку.

Джонсону при призначенні Пінчера на керівні партійні та урядові посади було відомо, що той був фігурантом розслідування.

Як повідомляла Рубрика раніше, Борис Джонсон планує подати у відставку, зазначили у BBC.

Нагадаємо, що у середу, 6 липня, одразу 16 міністрів кабінету Бориса Джонсона написали заяви про звільнення на тлі скандалу з домаганнями.

Ще одного звільнив сам Джонсон.

Усього ж за дві доби звільнилося понад 30 співробітників уряду, але прем'єр-міністр заявив, що йти у відставку не збирається.

Водночас наголошувалося, що Джонсона можуть змусити піти у відставку на тлі урядової кризи.

Як відомо, після оголошення вотуму довіри 6 червня, прем'єр Борис Джонсон має "політичний імунітет" на один рік.

Проте британські політичні оглядачі не виключають, що він може вимушено подати у відставку, якщо не зможе оперативно знайти заміну міністрам, що пішли.

Що означає для України відставка Джонсона

Завдяки зусиллям Бориса Джонсона Великобританія стала одним із найвідданіших партнерів України в умовах повномасштабного нападу росії.

Політик неодноразово публічно різко засуджував дії путінського режиму та висловлював свою підтримку українцям не лише на словах, а й на ділі.

ЗСУ вже отримали з-за океан понад п'ять тисяч одиниць легкої протитанкової зброї нового покоління, сотні ракет Brimstone, понад 100 броньованих машин та багато іншого іншу зброю.

Борис Джонсон став одним із перших високопосадовців, який не побоявся прилетіти до Києва у розпал війни та пройтися з президентом України Володимиром Зеленським центром столиці.

Американський експерт з питань безпеки Джозеф Сірінсіоне вважає, що політична криза в британському уряді може спричинити наслідки на міжнародній арені.

"Як мінімум це послабить зусилля Заходу щодо підтримки українців у війні", зазначив він у коментарі ВВС.

Рубрика:
Політика

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: