fbpx
Сьогодні
21:25 04 Лип 2022

"Поділись хлібом": українці збирають по 15 грн на хліб для постраждалих від війни

15 гривень – це приблизна ціна буханки хліба. Не дуже дорого, правда? Але багато жителів областей, постраждалих від війни, не можуть собі дозволити й цього. Не лише через брак коштів, а й тому, що Росія зруйнувала хлібозаводи. 

ГО «Кайнд Челендж» і благодійна платформа bekind.ua разом з фондом «Життєлюб» збирають кошти на придбання обладнання для виготовлення макаронів та випікання хліба для однієї з громад, яка постраждала від війни. Зокрема, це машина для виробництва макаронних виробів Gustotek GT104M (220), шафа жарова ШЖ-3 (КИЙ В), тістоміс 140П ТММ-1М, а також супутнє до них обладнання та комплектуючі.

Щоб придбати обладнання, потрібно близько 686 052 грн. Так, це багато. Але якщо 45 737 українців скинуться всього лише по 15 гривень (ціна однієї буханки хліба!), ми закриємо цей збір. І буде хліб. А де хліб, там і сили для перемоги. 

Нещодавно «Життєлюб» придбав таке обладнання для жителів Охтирки, що в Сумській області. Вже за 11 днів роботи в Охтирці: 

  • 83 жителі громади долучились до виробництва, 
  • разом вони виготовили понад 1 000 кг макарон, 
  • щодня випікають 1 800 буханців хліба, 
  • 26 000 людей вже отримали вироблені продукти.

«Ми практично вирішили проблему хліба під час активних бойових дій. Якщо в інших громадах буде такий же осередок, щоб вони могли себе забезпечувати, це врятує багатьох людей. Нам це дуже допомогло», – розповідає отець Георгій, настоятель Архангело-Михайлівського храму міста Охтирки і активіст, який об'єднав громаду для випікання хліба.

Зараз у нас є запит ще від 10 громад на отримання такого ж обладнання. Це дозволить у довготривалій перспективі вирішити продовольчу кризу в постраждалих регіонах, забезпечить продуктами харчування жителів та переселенців у містах, а також воїнів ЗСУ та ТРО.

Посилання на збір

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: