fbpx
Сьогодні
19:23 30 Чер 2022

У Генштабі поки не спостерігають відкриття так званого "другого фронту" на Харківщині

На Харківському напрямку ворог веде активну оборону, намагається не допустити просування підрозділів ЗСУ, проводить розвідку боєм.

Про це заявив заступник начальника Головного оперативного управління Генерального штабу ЗСУ Олексій Громов, передає "Укрінформ".

"Противник продовжує свої спроби встановити повний контроль над територією Луганської і Донецької областей, а також намагається створити сприятливі умови для відновлення наступу у Харківській та Миколаївській областях. Зокрема, на Харківському напрямку ворог веде активну оборону, намагається не допустити просування підрозділів ЗСУ. На окремих напрямках проводить розвідку боєм з метою пошуку слабких місць в нашій обороні", – сказав Громов.

На питання, щодо активізації противника саме на Харківщині і ймовірності появи тут "другого фронту" він відповів, що така можливість не виключається.

"Ми спостерігаємо за противником, за його обстрілами. Він проводить обстріли певних населених пунктів, певних ділянок місцевості, таким чином він намагається випробувати нашу оборону, знайти можливі напрямки дій своїх військ. В тому числі він здійснює підготовку своїх артилерійських підрозділів у бойових умовах, не виключаємо, що відбувається ротація їхніх підрозділів. Але зараз відкриття так званого другого фронту не спостерігаємо", – уточнив Громов.

Він також додав, що в районі Ізюма противник проводив дії для покращення свого тактичного положення з метою створення умов для відновлення наступу в напрямках Ізюм-Барвінкове та Ізюм – Слов'янськ.

Читайте щоденну хроніку війни від "Рубрики" – всі поточні новини цієї доби оборони від російської агресії зібрані тут.

Рубрика:
Події

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: