fbpx
Сьогодні
10:27 28 Чер 2022

На Прикарпатті побудували першу в Україні експериментальну дорогу із золи: як вона виглядає сьогодні

English version here

Ділянка перебуває в хорошому стані

Торік в Івано-Франківській області побудували під'їзну автомобільну дорогу до прохідної І блоку Бурштинської ТЕС з використанням відходів виробництва, а саме – золи. Фахівці ДП "ДерждорНДІ" оцінили технічний стан експериментальної ділянки автомобільної дороги. Світлини того, який вигляд вона має нині, опублікували на фейсбук-сторінці підприємства. Зазначається, що експеримент полягав у додаванні до окремих шарів конструкції дорожнього одягу (КДО) золи.

Наприклад, на 1-й ділянці (200 м) КДО передбачала чотири шари: 26 см ЩПС С5, яка містить 30 % вологої золи з гідровідвалу; 12 см ЩПС, укріпленої цементом, яка містить 25 % вологої золи з гідровідвалу, та два шари завтовшки 12 см, суміш бітумо-мінеральна з повною заміною мінерального порошку на суху золу винесення.

дорога із золи

На 2-й ділянці (700 м) конструкція дорожнього одягу передбачала влаштування двох шарів, загальною товщиною 12 см, суміш бітумо-мінеральну з повною заміною мінерального порошку на суху золу винесення. Науково-технічний супровід здійснював Державний дорожнiй науково-дослiдний iнститут iменi М.П. Шульгiна. В інституті зробили висновок, що півроку експлуатації, зокрема зимовий період, показали, що ділянка перебуває в хорошому стані.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: