fbpx
Сьогодні
14:28 25 Чер 2022

Польща та Україна планують збільшити видобуток вугілля

Польща та Україна збільшать видобуток вугілля у 2022 році, щоб витримати холодні місяці

Про це пише Reuters.

Польща та Україна планують нарощувати цьогорічний видобуток вугілля, готуючись до холодних місяців.

Це пов'язано з тим, що у Європі виникла криза енергетичної безпеки, посилена війною в Україні.

Оскільки потоки російського газу до Європи впали після вторгнення росії в Україну та санкцій Європи проти москви, континент намагається знайти альтернативні поставки, повідомляють у виданні.

У виданні зазначили, що Польща планує збільшити видобуток енергетичного вугілля на існуючих шахтах цього року максимум на 1,5 млн. тонн.

"Польща планує збільшити видобуток енергетичного вугілля з існуючих шахт цього року максимум на 1,5 мільйона тонн", повідомив президент Польської гірничо-промислової палати Ольшовський.

Вугледобувна компанія PGG заявила, що поступово закриє всі свої шахти до 2049 року.

"Ми зберегли наші потужності з виробництва електроенергії на вугіллі. І ми хочемо збільшити видобуток вугілля — це необхідно, щоб бути забезпеченими на осінь і зиму", — сказав прем'єр-міністр Матеуш Моравецький.

ДТЕК, найбільший енергетичний інвестор України, також повідомив у електронній заяві, що країна планує збільшити внутрішні запаси енергетичного вугілля з 2 млн тонн до 3 млн тонн перед зимою.

"ДТЕК Енерго", що експлуатує вугільні шахти, намагається забезпечити довоєнний рівень видобутку вугілля, додали, не розкриваючи цифри з міркувань безпеки.

Зазначимо, що такі країни, як Німеччина, Австрія та Нідерланди, готуються збільшити виробництво електроенергії на вугіллі як захід у надзвичайних ситуаціях.

Нагадаємо, що у середу голова Міжнародного енергетичного агентства (IEA) Фатіх Бірол порадив Європі терміново готуватися до того, що росія взимку повністю перекриє постачання газу.

Читайте щоденну хроніку війни від "Рубрики" – всі поточні новини цієї доби оборони від російської агресії зібрані тут.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: