fbpx
Сьогодні
16:38 23 Чер 2022

Зеленський студентам та професорам Ізраїлю: російська армія спалює все на шляху або спустошує захоплені території

російські війська тотально знищують і спустошують українські території, використовуючи артилерію, авіаційні бомби та крилаті ракети.

Про це заявив Президент Володимир Зеленський під час відеоспілкування зі студентами та професорами провідних освітніх і дослідницьких закладів Ізраїлю.

"Вона (росія – ред.) руйнує наші міста, тотально спалює все на шляху російська армія або спустошує захоплені території. Основна російська зброя – це артилерія, авіаційні бомби, крилаті ракети. Окупанти не стараються думати, як воювати, у них дуже примітивна тактика: вони використовують максимум бомбових і артилерійських можливостей, щоб просто ніде було чинити спротив", – сказав глава держави.

Він проінформував, зокрема, що російська армія щодня і щоночі б'є по Україні ракетами, абсолютна більшість із яких прилітає по звичайних, не військових об'єктах: житловим будинкам, підприємствам, інфраструктурі, цивільним людям.

"Станом на цей ранок проти України використали вже 2709 ракет і враховуючи темп їхнього використання, уже дуже скоро загальне число сягне 3 тис. ракет. Це не примітивні ракети. Так, серед них є застарілі, ще радянські, ще навіть 60-х років минулого століття, але є і сучасні. Тим не менше, для російських ракет, бомб і артилерії немає жодної вибірковості при ударах", – наголосив Президент.

Він розповів ізраїльським студентам і викладачам, що тільки освітніх закладів в Україні росіяни знищили вже дві тисячі.

"Ким треба бути, щоб бити артилерією по університету, по школі , по дитячому садочку?! росія стала державою-терористом, на цьому крапка", – підкреслив Зеленський.

За даними ОП, до відеозустрічі долучилися близько 20 тисяч учасників. Крім того, подію транслювала наживо низка місцевих ізраїльських телеканалів.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: