fbpx
Сьогодні
Ексклюзив 10:26 15 Чер 2022

У Маріуполі не залишилося жодної лабораторії, щоб зробити аналіз води, – експерт

English version here

Фото: Ілюстративне

Про це депутат Маріупольської міської ради Максим Бородін розказав в коментарі для "Рубрики".

Погіршення епідеміологічної ситуації в Маріуполі та ризик розповсюдження містом холери та інших інфекційних захворювань пов'язано із зруйнованою росіянами системою водопостачання в місті та неможливістю дослідити якість води.

Про це в рамках розмови про ситуацію в місті розказав депутат Маріупольської міської ради, який виступає за боротьбу із екологічним забрудненням промислових міст України Максим Бородін. Він звернув увагу на те, що система водопостачання та водоочищення в місті майже зруйнована:

"Коли окупанти намагались дати людям воду до квартир, більшість води опинилася біля будинків: вона затоплює всі ритвини, всі місця, де є сміття, і де захоронені люди. Вода забирає з собою цю мікрофлору та потрапляє до джерел, звідки люди беруть воду. В Маріуполі є декілька таких, і люди їх використовують". 

Максим Бородін звертає увагу на те, що лабораторій в місті, у яких можливо було б провести аналіз води, наразі знищені: "Як мені відомо, лабораторій в Маріуполі не залишилось — колишня лабораторія санепідемстанції в місті була спалена та зруйнована, а все обладнання — знищено. Це навіть окупанти показували по своєму телебаченню ще місяць тому. Жодних незалежних експертів до Маріуполя також не приїзджало, росіяни їх не пускають. Тому зрозуміло, що жодних аналізів проведено не було, і вірогідність спалаху холери чи шлункової палочки існує". 

Детальніше про це — у матеріалі "Рубрики".

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: