fbpx
Сьогодні
07:59 09 Чер 2022

Російські війська не полишають спроб захопити Сєвєродонецьк, провели низку невдалих атак, - Генштаб

Тривають бої за Сєвєродонецьк, росіяни наступали на Богордичне й Довгеньке, провели безуспішні штурми Тошківки, Ротів, Миколаївки та Комишувахи

Про це інформує Рубрика, посилаючись на Фейсбук Генштабу ЗСУ станом на 6-ту ранку 9 червня.

  • На Волинському та Поліському напрямках противник активних дій не проводив. Обстановка суттєвих змін не зазнала.
  • На Сіверському напрямку ворог продовжує забезпечувати посилену охорону ділянки українсько-російського кордону та обстрілювати з мінометів цивільну інфраструктуру в прикордонних районах Чернігівської і Сумської областей.
  • На Харківському напрямку ворог, з метою підвищення стійкості оборони, проводить інженерно-фортифікаційне обладнання позицій та мінування підступів.

Крім того, противник обстріляв цивільну інфраструктуру в районах населених пунктів Старий Салтів, Руські та Черкаські Тишки, Коробочкіне, Асіївка, Чепіль та Уди.

  • На Слов'янському напрямку зусилля противника зосереджені на підготовці до продовження наступу в напрямку населених пунктів Слов'янськ та Барвінкове.

Ворог здійснив обстріли цивільної інфраструктури в районах населених пунктів Дібрівне, Комишуваха та Курулька.

Використовуючи результати вогневого ураження, окупанти проводили наступальні та штурмові дії поблизу Богородичного та Довгенького, бойові дії тривають.

  • На Донецькому напрямку ворог, окрім застосування артилерії вздовж лінії зіткнення, завдав ракетного удару в районі міста Краматорськ.
  • На Лиманському напрямку активних дій противник не вів. Обстріляв Тетянівку, Пришиб та Серебрянку.
  • На Сєвєродонецькому напрямку ворог здійснював вогневий вплив на підрозділи українських військ із мінометів, артилерії та реактивних систем залпового вогню.

Обстріляв цивільну інфраструктуру в районах населених пунктів Сєверодонецьк, Лисичанськ, Привілля, Устинівка, Гірське та Катеринівка.

По Тошківці окупанти завдали авіаудару та невдало провели штурм.

У напрямку населеного пункту Катеринівка українські воїни також завдали противнику втрат. Ворог відійшов.

Противник продовжує безуспішні пошуки слабких місць в обороні міста Сєверодонецьк.

  • На Бахмутському напрямку ворог обстрілював позиції українських підрозділів зі ствольної та реактивної артилерії поблизу Комишувахи, Миколаївки, Берестового, Білогорівки, Семигір'я та Майорського.

Завдав ракетно-авіаційних ударів по районах населених пунктів Верхньокам'янка, Золоте, Берестове, Слов'янськ та Нью-Йорк.

Використовуючи результати вогневого впливу, противник веде штурмові дії в районі населених пунктів Роти, Миколаївка та Комишуваха.

  • На Авдіївському, Курахівському, Новопавлівському та Запорізькому напрямках активних бойових дій противник не вів. Із метою сковування дій українських підрозділів здійснював обстріли з артилерії та мінометів по лінії зіткнення.
  • На Південнобузькому напрямку ворог застосував артилерію різних калібрів в районах населених пунктів Любимівка, Добрянка, Біла Криниця, Широке, Березнегувате, Благодатне, Любомирівка і Таврійське.

З метою покращення тактичного положення ворог готується до форсування водних перешкод. Вів повітряну розвідку БпЛА.

Планує посилити мотострілецькі підрозділи танковими ротами на Т-62. Додатково розгорнув підрозділи ствольної та реактивної артилерії, а також ТРК "Точка-У".

За минулу добу захисники України на Донецькому та Луганському напрямках відбили 7 атак ворога, знищили:

  • 3 танки,
  • 2 бойові броньовані машини,
  • 4 одиниці автомобільної техніки противника.

Підрозділи протиповітряної оборони збили 6 безпілотних літальних апаратів типу "Орлан-10".

Рубрика:
Події

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: