fbpx
Сьогодні
15:14 08 Чер 2022

Ні натяку на самокритику: Посол України різко розкритикував Меркель

Фото: Скріншот Youtube

Посол України Андрій Мельник різко розкритикував ексканцлерку Німеччини Ангелу Меркель за виправдання її політики щодо росії

Про це, як повідомляє "Європейська правда", пише Spiegel Online.

Мельник зазначив, що, на жаль, у першому інтерв'ю Меркель після зміни уряду не було і "натяку на самокритику".

"Викликають подив заяви ексканцлерки про непогрішність її курсу щодо росії і надто м'яке ставлення до диктатора путіна", сказав Мельник інформаційному агентству dpa.

Мельник також зазначив, що, на жаль, у першому інтерв'ю Меркель після зміни уряду не було і "натяку на самокритику".

Ексканцлерка Німеччини захищала свій курс щодо росії від жорсткої критики протягом останніх місяців у розмові з журналістом Александром Осангом у вівторок ввечері.

"Ну, я не бачу необхідності говорити, що це було неправильно, тому я не вибачатимуся", сказала вона.

Мельник заперечив їй, зазначивши, що як тоді могло трапитися, що росія змогла розпочати "найкривавішу війну в Європі з 1945 року".

При умові, що політика Німеччини щодо росії "була такою крутою" в останні кілька десятиліть.

Нинішні заяви Меркель "викликають великий жаль", сказав посол.

"Бо без чесного, всебічного перегляду політики Німеччини щодо росії абсолютно неможливо зробити правильні висновки про майбутні стосунки з Москвою та зупинити її агресію", зазначив посол.

В інтерв'ю ексканцлерка також відхилила звинувачення посла України в Німеччині Андрія Мельника в тому, що вона проводила політику пацифікації щодо росії.

Меркель раніше стверджувала, що не планує публічно коментувати свою політику щодо РФ, попри те, що такі прохання надходили від її партії.

Як повідомляла Рубрика, колишня канцлерка Німеччини Ангела Меркель заявила, що не звинувачує себе у тому, що спроби дипломатичного рішення у російсько-українській війні не спрацювали.

Довідка

У квітні президент Володимир Зеленський заявив, що вже минуло 14 років із саміту НАТО в Бухаресті, коли "був шанс забрати Україну із сірої зони на Сході Європи. Із сірої зони між НАТО та росією. Із сірої зони, про яку в Москві думають, що їм тут усе дозволено".

Він запросив Меркель та Саркозі відвідати Бучу й "побачити, до чого призвела політика поступок росії".

Тоді, у 2008 році, Україна могла отримати План дій щодо членства у НАТО. Однак канцлерка Ангела Меркель і президент Ніколя Саркозі, як зазначає Welt, заблокували це рішення. Серед причин — повага до росії.

На це колишня канцлерка Німеччини Ангела Меркель відповіла, що вважає правильним своє рішення не розпочинати процедуру прийняття України в НАТО у 2008 році.

Рубрика:
Політика

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: