fbpx
Сьогодні
16:13 05 Чер 2022

Вироки українських судів щодо солдатів рф можуть стати доказами для трибуналу над росією, – Веніславський

Вироки українських судів щодо російських військовослужбовців можуть для трибуналу стати доказами участі конкретних солдатів у розв'язанні і веденні війни проти України

Таку думку висловив член комітету Верховної Ради з питань національної безпеки, оборони та розвідки Федір Веніславський, пише Телеграм-канал Верховної Ради України.

"І коли ми говоримо про оті вироки, які вже мають місце в Україні щодо російських військовослужбовців – то це може бути одним із доказів, одним із фактів, який засвідчує участь конкретних військовослужбовців у цьому окремому міжнародному злочині, яким є розв'язання і ведення війни", зазначив Веніславський.

Він також додав те, що ВРУ внесла зміни до Кримінального Процесуального Кодексу.

Зокрема, доповнивши його окремим розділом про співпрацю правоохоронних органів України з представниками Міжнародного Кримінального Суду у фіксації воєнних злочинів щодо їх майбутнього застосування вже в Міжнародному Кримінальному Суді.

"І треба надіятися на ту ініціативу, яка була підтримана Європейським Парламентом. І яка була ініційована нашими західними партнерами щодо створення окремого спеціального міжнародного Трибуналу на зразок Нюрнберзького Трибуналу, який буде розслідувати злочини агресії", додав парламентарій.

Як повідомляла Рубрика, Солом'янський райсуд Києва у травні призначив покарання у вигляді довічного позбавлення волі для російського військового Вадима Шишимаріна у справі щодо вбивства мирного жителя Сумщини.

Пізніше писала Рубрика, що двох військовослужбовців рф, Олександра Бобикіна та Олександра Іванова, які обстрілювали Харківщину з "Градів", засудили до 11 років і 6 місяців ув'язнення.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: