fbpx
Сьогодні
10:18 04 Чер 2022

Зеленський закликав американські міста розірвати побратимські стосунки з російськими

English version here

Фото: ОПУ

Президент Володимир Зеленський закликав американські міста розірвати побратимства з російськими містами, щоб росія не могла користуватися будь-якими зв'язками з вільним світом

Про  Зеленський заявив під час відеозвернення до учасників 90-ї щорічної Конференції мерів США.

"Ми – українці та американці – однаково розуміємо небезпеку тиранії. Світ бачив різні тиранії…І всі їх об'єднує те, що вони зневажають права й свободи звичайних людей.

Тирани не визнають прав і свобод місцевого самоврядування. І зазвичай саме вільні люди в містах, які обирають усе ж таки свободу, ставлять крапку в історії тиранів.

І щоб поставити таку крапку, потрібно не дозволяти тиранам користуватися зв'язками з вільним світом. Будь-якими зв'язками", наголосив український президент

Зеленський нагадав, що досі десятки американських міст зберігають так зване побратимство з містами росії. Зокрема, Чикаго з Москвою, Джексонвілл з Мурманськом, Сан-Дієго з Владивостоком.

Зі слів Глави країни, ці зв'язки США не дають нічого, але росії вони дають змогу говорити, що вона, навіть після початку великої війни, не ізольована.

Президент нагадав, що росія жорстоко знищує цілі міста в Україні – за 100 днів війни окупанти випустили по мирних населених пунктах майже 2,5 тисячі різних ракет.

Зеленський зазначив, що одні з найбільш смертоносних російських ракет розроблені й виготовляються в Єкатеринбурзі, який досі є побратимом міста Сан-Хосе.

А однією з російських бригад, яка чинила звірства у Бучі, була бригада з Хабаровського краю росії. Його столиця – місто Хабаровськ – досі є побратимом американського Портленда.

Зеленський висловив упевненість, що Україна зможе захистити свободу, і тиранія неодмінно програє.

"Закликайте тиснути на росію ще більше. Не допомагайте їй виправдовувати себе. Не зберігайте зв'язки з нею. І прошу, будь ласка, не дозволяйте тим, хто став убивцями, називати вас своїми побратимами.

Допомагайте Україні. Допомагайте ще більше. Беріть участь у відбудові наших міст, наших громад, які звільнені від окупантів", резюмував Зеленський.

Як повідомляла Рубрика, 4 червня Президент України Володимир Зеленський виступив на 90-й щорічній Конференції мерів США.

Захід відкрила віце-президент Сполучених Штатів Камала Гарріс. У конференції взяли участь мери Х'юстона, Санта-Фе, Медісона, Колумбуса, а також низки інших міст.

Глава країни заявив, що Україна зможе захистити свободу, і тиранія неодмінно програє.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: