fbpx
Сьогодні
11:58 31 Тра 2022

На Харківщині від ворожих обстрілів за добу загинули троє цивільних, зранку ще двоє - серед них дитина

Фото: Суспільне

За минулу добу в різних населених пунктах Харківської області від ворожих обстрілів загинули три людини

Про це інформує Рубрика, посилаючись на Telegram голови Харківської ОДА (ОВА) Олега Синєгубова у Telegram та в загальнонаціональному ефірі.

Очільник зазначив, що зранку 31 травня загинули дитина 12 років і жінка.

"За минулу добу ворог обстрілював Основ'янський та Київський райони м. Харкова та Харківський, Ізюмський, Чугуївський та Богодухівський райони області.

На жаль, є 3 загиблих: жінка в смт Коротич Харківського району, чоловік в с. Уди Богодухівського району та жінка в смт Чкалівське, Чугуївський район", наголосив голова ОВА.

Синєгубов повідомив, що по області поранення отримали 14 мирних мешканців, з них 4 людей в Харкові, в тому числі 16-річний хлопець.

В смт Коротич Харківського району постраждали 5 цивільних, в тому числі дівчина 13 років. (У ранковому зведенні з областей повідомлялося, що за добу на Харківщині поранено 5 людей.)

Очільник додав, що зранку 31 травня обстріли населених пунктів області продовжились.

"В с. Іванівка, Ізюмського району, загинула дитина 12 років, 1 цивільний отримав поранення. Ще одна жінка загинула в Золочеві.

Бойові дії на території області тривають. Ворог намагався контратакувати в районі с. Довгеньке, успіху не мав і відступив. Українські військові тримають позиції і завдають окупантам втрат", зазначив голова ОВА.

Синєгубов у телеефірі розповів, що дві ракети зруйнували дві школи.

Тим часом, минулої доби 1,5 тисячі людей евакуювали на підконтрольку Україні територію.

За словами голова ОВА, щодня майже 2 тисячі людей повертаються в Харків та область.

Є велика міграція всередині області. На Харківщині 183 тисячі внутрішньо переміщених людей.

Для тих, хто втратив дім, будуть будувати будинки як тимчасове житло, а також надавати тимчасовий прихисток у гуртожитках та комунальних будівлях.

Як писала Рубрика, Сумська область знову була атакована з території росії, російські загарбники обстріляли Миколаїв та Очаків, а також Зеленодольську громаду Дніпропетровської області, Харків і Золочів.

Як писала Рубрика, за даними Генштабу, російські загарбники проводять штурмові дії на Сєвєродонецькому і Бахмутському напрямках, готують наступ на Лиманському.

ЗСУ від початку війни проти України знищили 208 російських літаків та 1358 танків. 

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: