fbpx
Сьогодні
18:10 30 Тра 2022

У Сєвєродонецьку окупанти контролюють смугу близько 100 метрів, ЗСУ дають відсіч

Фото: radiosvoboda.org

Російські війська змогли зайти на околиці Сєвєродонецька Луганської області. Вони контролюють смугу близько ста метрів, але суттєво просунутись далі не змогли.

Про це в ефірі Радіо Свобода заявив голова Сєвєродонецької районної адміністрації Роман Власенко.

Українські воїни тримають оборону, хоча проти них застосовується ворожа артилерія та авіація.

"Бої точаться на околицях Сєвєродонецька. З двох напрямків – Новоайдару та Старобільська – ворог зміг зайти в Сєвєродонецьк, контролює близько ста метрів смугу. Суттєво просунутись більше не зміг, наші хлопці тримають оборону", – сказав Власенко.

Він також зазначив, що рашисти намагаються вести наступальні дії на території Лисичанської громади, бої точаться у селах довкола міста, до Лисичанська ворог не дійшов. Там проти українських воїнів ворог застосовує артилерію та авіацію, однак українці тримають оборону.

Власенко також повідомив, що на Бахмутському напрямку з Попасної наступальні дії ворога завершились поразкою росіян.

"Наші хлопці трошки відкинули загарбників. Оточення нам поки не світить, але ситуація в Лисичанську і Сєвєродонецьку залишається складною", – зазначив голова районної адміністрації.

Траса Лисичанськ – Бахмут – під контролем українських військових, але її постійно обстрілюють війська РФ, тому пересуватися нею небезпечно.

"З артилерії вона (траса. – Ред.) прострілюється, але росіяни відкинуті близько 50 кілометрів від цієї дороги", – зауважив Власенко.

Власенко переконує, ситуація зараз "на піку", російська армія "кинула всі сили, які в них були, щоб оточити Сєвєродонецьк і Лисичанськ".

"Сьогодні 3 або 4 день, коли 24/7 місто під обстрілами, логістика дуже складна, нормально завезти гуманітарну допомогу, або забезпечити евакуацію нам не вдається. Є одиничні випадки, але системно немає можливості працювати по гуманітарній допомозі та евакуації", – зауважив очільник райдержадміністрації.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: