fbpx
Сьогодні
14:19 16 Тра 2022

У Маріуполі росіяни готують найбільшу підробку "показань свідків" щодо знищення міста, - радник мера

English version here

Фото: Stringer, Anadolu Agency

росія в Маріуполі готує найбільшу підробку "показань свідків" про те, що Маріуполь місто було знищено українськими військовими.

Про це повідомив радник мера Маріуполя Петро Андрющенко в Telegram.

Свідчення будуть підготовлені власноруч мешканцями Маріуполя, що залишились в місті, у письмовій формі.

Для проведення такої операції російські окупанти оголосили початок реєстрації на компенсацію за знищене житло та/або втрату члена родини. За житло – 500 тис. рублів (орієнтовно 6 тис. доларів США) , за загиблого члена родини – 3 млн. рублів. (орієнтовно 33 тис. доларів США)

Реєстрацію заяв на компенсацію проводять у приміщенні школи №9. Однак, при поданні власноруч складеної письмової заяви маріупольці мають обов'язково зазначити, що майно "було знищено українськими військовими", а близьких "вбито українською армією".

В разі відсутності/відмови такої позначки окупанти повідомляють, що жодної компенсації не буде. З урахування психологічного тиску та стану інформаційної блокади маріупольці в надії подають заяви з відповідними примітками, зазначає Андрющенко.

"У підсумку, росія отримує десятки тисяч власноруч складених письмових "свідчень" про "звірства української армії". Які має використати для впливу на міжнародну думку, у т.ч. з широким розголосом через пропагандистські медіа-канали, що продовжують свою діяльність на території країн ЄС. В реальності проведення подібної компенсації не можливо. Лише на виконання цих обіцянок маріупольцям рф має витратити не менш 2,5 млрд. доларів США. Що в поточному стані економіки росії неможливо", – зазначив він.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: