fbpx
Сьогодні
15:34 05 Тра 2022

Українські захисники "Азовсталі" звернулися до Зеленського

English version here

Фото: Скриншот

Заступник командира полку "Азов" капітан Святослав Паламар звернувся до президента Володимира Зеленського

Про це інформує Рубрика, посилаючись на Telegram Паламара.

Він наголосив, щоб президент подбав про поранених військових.

"Уже третя доба, як ворог прорвався на територію "Азовсталі". Тривають важкі кровопролитні бої.

Оборонці вже 71 день б'ються один на один з переважаючими силами противника.

Вкотре росіяни порушили обіцянку щодо перемир'я та не дали евакуюватися цивільним, які продовжують ховатися у підвалах заводу.

Закликаємо світову спільноту евакуювати цивільних та особисто звертаюсь до Верховного Головнокомандувача, щоб подбав про поранених солдатів, які в страшних муках помирають від неналежного лікування.

Дайте можливість забрати тіла воїнів, щоб українці змогли попрощатись зі своїми героями.

Відреагуйте належним чином на критичну ситуацію, в якій противник не дотримується жодних етичних норм, конвенцій чи законів, знищуючи людей на очах у всього світу, керуючись вседозволеністю і безкарністю", закликав заступник командира полку "Азов".

Як повідомляла Рубрика, 3 травня у заблокованому Маріуполі російські загарбники розпочали штурм заводу "Азовсталь", який боронять українські Сили оборони.

Зі слів Паламара, окупанти просто зараз намагаються прорватися на територію заводу. Перед штурмом російська авіація бомбила комбінат.

"Цілу ніч нас бомбардували авіабомбами, загинуло двоє цивільних жінок, а зараз відбувається штурм Азовсталі", зазначив заступник командира.

Захисники Маріуполя також передали УП дослівно таке: "ми знаємо, що президенту доповідають про ситуацію в Маріуполі і він тримає руку на пульсі. Тому ми чекаємо від нього різких дій, оскільки ситуація дуже складна".

Нагадаємо, що після часткової евакуації цивільних з території "Азовсталі" російські окупанти 2 травня обстрілювали територію заводу "Азовсталь".

Там переховуються цивільні та українські захисники.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: