fbpx
Сьогодні
15:43 01 Тра 2022

Financial times: родичі зниклих моряків на крейсері "москва" досі шукають інформацію про рідних

Фото: AFP

Родичі зниклих моряків на крейсері "москва" досі шукають інформацію про рідних

Про це інформує Рубрика з посиланням на Financial times.

Востаннє Ольга Дубініна розмовляла зі своїм сином Микитою Сиром'ясовим місяць тому, коли 20-річний призовник перебував на борту російського військового корабля «Москва».

Минулого тижня вона в шоці спостерігала, як у Росії з'явилися повідомлення про те, що судно, флагман Чорноморського флоту країни, затонуло після вибуху, який, як стверджували в Україні, став результатом її ракетних ударів.

"Відтоді Дубініна та інші російські родини шукають правди в новинах про зниклих безвісти родичів на борту. Проблеми, з якими вони зіткнулися, ілюструють інтенсивність законів щодо цензуру, які вводяться, оскільки Росія намагається контролювати інформацію, яку її внутрішня аудиторія отримує про війну, зокрема, пов'язану з військовими втратами та затопленням гордості її Чорноморського флоту. Вона додала: «Можливо, він у важкому стані або десь без свідомості, можливо, його не вдається ідентифікувати . . . Але вони мені нічого не кажуть», цитує видання родичку одного з моряків.

Міністерство оборони Росії нічого публічно не повідомляє про поранених або загиблих моряків на кораблі «Москва», який затонув 14 квітня. Натомість воно коротко прокоментувало евакуацію екіпажу в безпечне місце та опублікувало відео, на якому видно близько сотні членів екіпажу. члени на березі.

Це відео оскаржувалося родичами деяких зниклих безвісти членів екіпажу, включно з Дубініною, які кажуть, що їм неофіційно сказали військовослужбовці, що молоді люди вважаються зниклими безвісти.

Міністерство оборони Росії не відповіло на запит щодо коментарів щодо Сиромясова та інших членів екіпажу «Москви», яких сім'ї назвали зниклими безвісти, включно з тими, хто спілкувався з Financial Times.

Повідомляється, що на борту «Москви» до затоплення перебували близько 500 моряків. Незважаючи на те, що російський флот досі не був помітним у нападі на Україну, судно відігравало важливу роль протиповітряної оборони для флоту, а також як його центр управління та управління.

Тиша навколо «Москви» контрастує з політичним кліматом, який стався після затоплення атомного підводного човна «Курськ» у 2000 році, у перші місяці правління Володимира Путіна.

Потім Путін зустрівся з скорботними сім'ями і виступив перед аудиторією, заповненою людьми, деякі з яких у гніві кричали у відповідь на нового президента.

Втрата «Курська» вразила рейтинги популярності Путіна і стала поворотною точкою в його брифінгу для ЗМІ, сказав Гліб Павловський, тодішній радник в Адміністрації президента, давши цінний урок про необхідність контролювати та формувати потік інформації.

Російські журналісти та міжнародні ЗМІ спілкувалися щонайменше з сімома сім'ями, які стверджують, що їхні сини були військовозобов'язаними на «Москві» і про них неофіційно повідомлялося, що вони пропали безвісти або були вбиті.

Сім'ї Леоніда Савіна з Кримського півострова Алупка, яка стверджує, що він також був військовозобов'язаним на "Москві", повідомили, що триває слідство, інформацію під час якого розголошувати не можна.

Його брат Володимир розповів, що, хоча спочатку родина відчувала, що від них приховують інформацію, згодом до них ставилися з розумінням і співпереживанням. "Вони пообіцяли тримати нас в курсі розслідування", – сказав він. «Ми сподіваємося, що після завершення перевірки нам нададуть достовірну інформацію про наших родичів».

Рубрика:
Події Світ

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: