fbpx
Сьогодні
17:36 26 Кві 2022

Мер Херсона заявив, що відмовився співпрацювати з окупантами

English version here

Міський голова Херсона Ігор Колихаєв заявив, що співпрацювати з "новою адміністрацією", призначеною російськими загарбниками, відмовився.

Про це він написав у Фейсбуці.

"Я залишаюся в Херсоні і з херсонцями, які понад півтора року тому довірили мені керівництво нашим містом. Співпрацювати з новою адміністрацією відмовився", – йдеться у повідомленні міського голови.

Колихаєв зазначив, що сьогодні його заступникам та керівникам комунальних підприємств, департаментів, управлінь Херсонського виконавчого комітету, старостам округів, головам районних рад було представлено нового «голову адміністрації Херсона».

Було озвучено, що повноваження "Херсонського міського голови делегуються", згідно з наказом обласного військового коменданта рф, Кобецю Олександру Юрійовичу, який, у свою чергу, підпорядковується новому "голові Херсонської обласної адміністрації" Сальдо Володимиру Васильовичу.

Кобець озвучив, що з сьогоднішнього дня саме він координуватиме процеси, що забезпечують життєдіяльність міста, зазначив Колихаєв.

Співробітникам міськвиконкому запропонували розглянути можливість подальшої співпраці. Далі вибір буде зроблено кожним самостійно, повідомив Колихаєв.

Він також зазначив, що звернувся з запитом до Офісу Президента про детальну інструкцію, що робити у цьому випадку міському голові та колегам. До прямих вказівок Офісу Президента Колихаєв залишається на віддаленому доступі (згідно з інструкцією, отриманою раніше 18.04.2022 року, № 01-01-71-2311/0/22/16, підписаною керівником обласної військової адміністрації Г.Лагутою). Колихаєв запевнив, що буде, по мірі можливості, здійснювати управління розпочатими процесами, що стосуються життєдіяльності міста.

Колихаєв відповів, що залишається багато організаційних та адміністративних питань, на які він поки що не може дати відповіді.

Херсон – це Україна, наголосив міський голова.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: