fbpx
Сьогодні
15:33 25 Кві 2022

У Макрона обіцяють посилити санкції проти росії після його переобрання

English version here

Фото Reuters

Держсекретар Франції у європейських справах Клеман Бон зазначив, що Франція після переобрання президента Еммануеля Макрона на другий термін продовжить виступати за посилення санкцій проти Росії, не приховуючи від громадян, що це означає певні труднощі.

Про це він сказав в інтерв'ю CNN, передає ЄП.

Бона запитали, чи, на його думку, Макрону вдасться зберегти підтримку, якщо він продовжить посилювати санкції проти Росії за її агресію проти України, тому що це впливає на добробут людей.

Він визнав, що ситуація непроста, тому що санкції не можуть не мати такого впливу.

"Ми повинні посилювати санкції, оскільки війна все ще продовжується, ми не можемо це полишити. Водночас ми також маємо захистити людей, особливо найбідніших, від зростання цін на продукти та енергетику. Отже, ми маємо бути дуже прозорими та чіткими: ми будемо їх захищати, однак ми не можемо сказати, що ситуація стане легкою – що ми будемо чинити тиск на Росію та не мати від цього жодних наслідків", – зазначив держсекретар.

Він зауважив, що Макрон чітко казав про це ще від початку повномасштабного російського вторгнення.

"Так, санкції матимуть вплив на життя французького народу, ми впораємося з цим. Ми намагатимемося пом'якшити цей вплив, але ми не можемо сказати, що війна не має жодної ціни", – сказав Клеман Бон.

Нагадаємо, за фінальними результатами другого туру, Еммануеля Макрона переобрали президентом Франції з результатом 58,54% голосів. Водночас, його опонентка Марін Ле Пен програла із меншим відривом, ніж на минулих виборах, а явка виборців виявилася найнижчою з 1969 року.

Рубрика:
Світ

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: