fbpx
Сьогодні
12:40 21 Кві 2022

Spiegel: Шольцу може загрожувати відставка через зволікання з наданням важкого озброєння Україні

English version here

Фото: Reuters

Канцлер Німеччини Олаф Шольц може втратити посаду через свою нерішучу позицію у зв'язку з війною в Україні

Про це пише німецьке видання Spiegel.

Як зазначають у статті, ситуацією може скористатися опозиція.

"Лідер партії ХДС Фрідріх Мерц може внести для розгляду на засіданні пропозиції щодо постачання важкого озброєння Україні, що спричинить перегляд позицій усіх основних політичних сил Німеччини", пише Spiegel.

Видання зазначає, що суперечки про внесок Німеччини в озброєння української армії останнім часом набирають обертів, і навіть представники коаліційних партій дедалі частіше висловлюють своє незадоволення курсом Шольца.

Лідер профспілкової парламентської групи Йоган Вадепхул, який відповідає за зовнішню та оборонну політику, заявив про намір підтримати федеральний уряд у цій кризі.

Але, за його словами, якщо канцлер продовжить виступати проти постачання важкого озброєння Україні, то він має очікувати відповідної заявки від фракції ХДС вже найближчого тижня.

"Якщо ХДС та ХСС внесе свою пропозицію зараз, то це було б явною відмовою від класичної політики опозиції. Це було навіть більше – свого роду сигналом до падіння канцлера.

Тому що з урахуванням критики Шольца у його власних лавах, не можна виключати, що заявка може отримати навіть більшість у Бундестазі — і це з питання, яке прямо впливає на курс глави уряду.

І тут Шольц був би настільки сильно ослаблений, що йому фактично довелося б просити квотуму довіри, тобто забезпечити собі більшість у Бундестазі", наголошує видання.

Нагадаємо, раніше видання Politico писало про те, що канцлер Німеччини Олаф Шольц затягує ухвалення остаточного рішення щодо надання Україні танків для протистояння у війні з росією, незважаючи на тиск з боку партнерів із коаліції.

При цьому міністр закордонних справ Німеччини Анналена Бербок заявила, що Україні потрібно поставити важке озброєння.

Рубрика:
Політика Світ

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: