fbpx
Сьогодні
08:25 19 Кві 2022

Мер Херсона звернувся до влади країни за поясненням як працювати в умовах окупації

Міський голова Херсона Ігор Колихаєв закликає президента і владу пояснити, як місцевій адміністрації працювати в умовах окупації російськими загарбниками

Про це інформує Рубрика, посилаючись на звернення міського голови Херсона Ігора Колихаєва.

"Прошу у найкоротший термін надати роз'яснення (рекомендації) щодо дій Херсонської міськради… у разі спроб встановлення на території громади, облцентру, області військовими підрозділами РФ влади агресора, зміни прапора введення "рубльової зони", зазначено у повідомленні.

Задля уникнення неоднозначного трактування чинних норм, що може бути підставою для притягнення посадових осіб до відповідальності прошу максимально конкретизувати дії посадових осіб, зокрема стосовно:

  • написання посадовими осібами та працівниками заяв щодо: звільнення, переведення на віддалений режим роботи із зміною відповідно місця розташування адміністративної будівлі міськради, посадових обов'язків та права підпису розпорядчих, фінансових та інших документів;
  • виконання повноважень керівниками комунальних підприємств, засновником яких є міськрада…
    подальших дій органів місцевого самоврядування в ситуації припинення роботи управління державної казначейської служби України у Херсонській області та функціонування підприємств, що забезпечують життєдіяльність населених пунктів громади.

Херсон звернення Колихаєва до влади країни Херсон звернення Колихаєва до влади країни

Колихаєв зазначив, що місто перебуває в облозі окупантів, а українські державні органи припинили здійснення своїх повноважень.

Як повідомляла Рубрика, в окупованому Херсоні росіяни роздають листівки, в яких викладають свою пропагандистську версію причин війни.

Як раніше повідомляла Рубрика, жителі Херсона виїжджають з окупованого російськими військами міста до анексованого Криму, а також до Миколаєва та Мелітополя.

Довідка.

Раніше для обґрунтування війни росія розповідала про про міфічний "захист" Донбасу й протистояння НАТО, вигадувала фейки про наміри України розробляти ядерну зброю, про лабораторії з виготовлення біологічної зброї, про "нацистів" в Україні.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: