fbpx
Сьогодні
21:28 16 Кві 2022

Делегація з Грузії відвідала Бучу та Ірпінь, щоб побачити наслідки звірств російської армії

English version here

Спікер парламенту Грузії Шалва Папуашвілі та грузинські депутати відвідали Бучу та Ірпінь, щоб побачити наслідки звірств російської армії.

Про це йдеться у повідомленні на сайті Верховної Ради.

Папуашвілі зауважив, що все побачене доводить акт російської агресії проти України та нагадує про події в Грузії.

"Ми мали бачити все та відвідати Бучу, де стали свідками того, як у 21 сторіччі здійснюється агресія, яка не має кордонів і яка є нелюдяною. Це нагадало ті картини, які ми мали змогу спостерігати у 2008 році в Грузії, у Цхінвальському регіоні й також під час подій в Абхазії. І тому грузинський народ, як ніхто, розуміє те, що відчувають український народ і парламент зараз під час вашого протистояння цій агресії", — сказав він.

Спікер додав, що ці звірства мають бути належним чином покарані не лише військовим шляхом, але й юридично. Тому Грузія стала однією із країн, які подали звернення до Міжнародного кримінального суду щодо розслідування злочинів Росії в Україні.

У складі делегації окрім Папуашвілі – віцеспікери Давид Сергієнко, Арчіл Талаквадзе та Леван Іоселіані, голова комітету з питань діаспори Бека Одішарія, представники партій "Лело", "Гірчі", "Республіканської партії" та "За Грузію".

Раніше стало відомо, що до Києва прибула делегація грузинських парламентарів, очолювана спікером парламенту Шалвою Папуашвілі.

Нагадаємо, після російського вторгнення відносини України та Грузії різко загострилися через небажання засуджувати дії росію.

Також, новий конфлікт через можливий транзит територією Грузії для армії РФ додатково загострив відносини між країнами.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: