fbpx
Сьогодні
17:12 12 Кві 2022

Окупанти вивозять мешканців Маріуполя до найдепресивніших регіонів росії

Депортованих з окупованого Маріуполя мешканців міста загарбники вивозять до найдепресивніших регіонів росії – до Сибіру, Сахаліну, Далекого сходу.

Про це у Телеграмі повідомила Маріупольська міська рада та опублікувала листівку, яка закликає населення їхати на Далекий схід.

"Ось такі листівки отримують депортовані маріупольці. Наших людей вивозять до найдепресивніших регіонів росії", – йдеться у повідомленні.

На листівці вказано: "Дальний восток россии ждет вас!", а особам, які поїдуть туди, нададуть російське громадянство, далекосхідний гектар землі та ін.

"Тепер зрозуміло потворну логіку путіна. Спочатку рашисти знищують успішне тепле місто на Азовському морі і женуть людей до Сибіру та Сахаліну. Їм потрібні нові гастарбайтери. Так чим це відрізняється від політики гітлера?", – заявили у міській раді.

Там нагадали, що подібні листівки випускали і у часи Другої світової війни нацисти та опублікували одну з них, в якій мешканців Києва закликали виїжджати до Німеччини.

"Нацисти в 1940-х теж обіцяли добре життя, коли гнали людей на роботу в Німеччину. Але сотні тисяч знайшли там не золоті гори, а приниження, нелюдські знущання або смерть. Історія знову повторюється. Рашизм – це чума 21 століття", – наголосили у міській раді.

Довідка

Загарбники вивозять мешканців Маріуполя на територію росії. Спочатку у фільтраційні табори, а потім у депресивні регіони рф.

Агресія спричинила у Маріуполі одну з найбільших гуманітарних катастроф. Загарбники бомблять беззбройних мешканців, блокують гуманітарну допомогу. За словами Маріупольського міського голови Вадима Бойченка, у Маріуполі кількість жертв серед мирного населення становить близько 5 тис. осіб, з них близько 210 дітей.

Рубрика:
Світ

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: