fbpx
Сьогодні
13:11 12 Кві 2022

Маріуполь: В "Азові"повідомили про стан постраждалих унаслідок розпиленої отруйної речовини

English version here

Постраждалі унаслідок розпилення над Маріуполем отруйної речовини невідомого походження зараз у відносно задовільному стані

Про це повідомили у полку "Азов", бійці якого боронять Маріуполь.

Військові зазначили, що контакт цивільних з речовиною був мінімальним, оскільки вони були не близько до епіцентру ураження.

Там додали, що обстежити місце подій через ворожий вогонь наразі неможливо.

"Ми були на позиції в укритті, почули якийсь вибух, піднялися перевірити що й до чого. Я побачив такий туман, більше схожий на дим.

Скомандували в укриття. Коли заходили, я відчув задуху, дуже важко було дихати, одразу ж запаморочення і ноги підкошуються, ніби вони якісь ватні. Що воно таке було — не ясно", розповів постраждалий.

Двоє інших військових під постійним наглядом лікарів. Поміж постраждалих цивільних найгірше почувається літня жінка, як кажуть у полку.

Серед основних симптомів у постраждалих:

  • гіперемія обличчя,
  • підвищення артеріального тиску,
  • сухість та печія в області ротоглотки,
  • слизових ділянок очей.

"Наразі відомо, що ворогом було застосовано отруйні речовини або сильнодіючі отруйні речовини переважно задушливої дії. Втім через перебування в повній блокаді їх токсикологічний аналіз неможливий", зазначили в "Азові".

Довідка.

З 1 березня Маріуполь заблокований російькими військами, які створили в місті гуманітарну катастрофу і чинять геноцид.

11 квітня 36-та окрема бригада морської піхоти, яка бере участь в обороні Маріуполя, опублікувала звернення до українців російською мовою.

У заяві йшлося, що 11 квітня може стати останнім боєм для захисників Маріуполя, а українське військове командування не зв'язувалося з бійцями два тижні.

Головнокомандувач Збройних сил України Валерій Залужний запевнив, що зв'язок командування з силами оборони в Маріуполі є, а деталі оборонної операції не повинні бути предметом громадського обговорення.

11 квітня російські окупанти скинули на Маріуполь отруюючу речовину невідомого походження.

Як повідомив лідер "Азова" Андрій Білецький, армія РФ застосувала хімічну зброю над заводом "Азовсталь", який утримують бійці полку "Азов".

Міністерство оборони України наразі перевіряє повідомлення про застосування хімічної зброї в Маріуполі.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: