fbpx
Сьогодні
10:00 08 Кві 2022

США ввели санкції проти російської "АЛРОСА" – найбільшого видобувача алмазів у світі

English version here

Міністерство фінансів США запровадило санкції проти російського держпідприємства, найбільшого видобувача алмазів у світі компанії "АЛРОСА", а також проти російської "Об'єднаної суднобудівної корпорації".

Про це, як пише ЄП, йдеться у повідомленні на сайті Мінфіну США.

"Сьогодні Управління з контролю за іноземними активами Міністерства фінансів США (OFAC) внесло у санкційний список АЛРОСА, російське державне підприємство і найбільшу в світі алмазодобувну компанію, яка також відповідає за 90 відсотків російських потужностей з видобутку алмазів", – йдеться у повідомленні.

Держдепартамент також змінив санкційний статус акціонерної компанії "Об'єднана суднобудівна корпорація", а також її дочірніх компаній і членів правління.

ОСК — це російське ДП, яке розробляє та будує більшість військових кораблів російської армії, імовірно, багато з тих, які використовуються для бомбардування міст України та шкоди громадянам України.

"Через ці санкції казначейство припиняє додаткові джерела підтримки та доходів для уряду російської федерації для ведення неспровокованої війни проти України", – заявили в Мінфіні США.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: