fbpx
Сьогодні
18:28 03 Кві 2022

"Путін не досяг жодної зі своїх цілей": генерал-лейтенант, екскомандувач військ США в Європі розповів, чи вдасться Росії захопити Київ

На думку генерал-лейтенанта у відставці, колишнього командувача збройних сил США в Європі Бена Годжеса, якщо не допомогти Україні наступити на шию Кремля і зламати її зараз, матимемо справу з російською війною за 2-3 роки.

Про це він заявив в інтерв'ю ТСН.ua.

"Путін не досяг жодної зі своїх цілей. Боротьба українських солдатів та українських людей, те, як вони воюють, обумовлює цей опір. Росіяни провалили всі свої цілі. Навіть сьогодні після 5 тижнів вони досі не захопили Маріуполь, який мав стати першим містом, яке мало впасти, враховуючи всі переваги, які мали росіяни. Вони зазнали невдачі", – сказав Бен Годжес.

Так, він зазначив, що РФ не зможе цього зробити, оскільки у неї бракує військ.

Військовий зазначив, що столиця України занадто велика, а оборона навколо міста дуже сильна. Тому, на думку Годжеса, РФ переоцінює, що вона спроможна зробити. Зокрема, зараз окупанти спробують сфокусуватися на містах біля Азовського моря.

"Бо вони знають, що це вдарить по українській економіці. Якщо Україна не буде спроможна експортувати з Бердянська та Маріуполя, то це вдарить по українській економіці і принесе багато проблем. Тому, думаю, вони мабуть спробують сфокусуватися на цьому", – зазначив Годжес.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: