fbpx
Сьогодні
12:55 29 Бер 2022

Перемовини України та росії у Стамбулі: наразі ідуть інтенсивні консультації з декількох важливих питань

English version here

Фото: Скріншот

На перемовини української та російської делегацій, що проходять у Стамбулі відбувається обговорення договіру про міжнародні гарантії безпеки для України, припинення вогню

Про це заявив радник голови Офісу президента України Михайло Подоляк на проміжному брифінгу в Туреччині.

Як заявив Подоляк, також обговорюється вирішення гуманітарних питань на території України.

"Зараз ідуть інтенсивні консультації з декількох важливих питань. Ключове з них – договір про міжнародні гарантії безпеки для України. Тільки з цим договором ми можемо закінчити війну так, як це потрібно Україні.

Не менш важливий блок питань – припинення вогню заради того, щоб ми могли вирішити гуманітарні проблеми, які накопичилися", наголосив радник голови ОПУ.

Подоляк підкреслив, що "сьогодні маємо ще одну проблему, вона стає все більшою і більшою – це проблема ескалації війни, ескалації ненависті, ескалації порушення звичаїв і правил ведення війни не тільки на полях боїв".

З його слів, і в прямому ефірі подеколи йдуть заклики знищувати ту чи іншу націю, порушується Женевська конвенція по відношенню до військовополонених.

"Окремо маємо ще одну проблему — проблема ескалації війни, ескалації ненависті та порушення звичаїв і правил ведення війни. Йдуть заклики (в інформпросторі — ред.) з обох сторін до знищення націй — це призводить до конфліктів і появи відео із порушенням Женевських конвенцій щодо військовополонених", — додав Подоляк.

ЗСУ буде слідкувати, щоб не порушувалися права російських військовополонених і очікуються цього ж від російської сторони.

Подоляк наголосив, що обидві сторони мають дотримуватися конвенцій і зупиняти їх порушення.

Як повідомляла Рубрика, 29 березня у Стамбулі зустрілися переговорні команди України та Росії.

Перед ними виступив президент Туреччини Тайїп Ердоган та закликав до перемир'я.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: