fbpx
Сьогодні
19:30 21 Бер 2022

Генпрокуратура України розслідуватиме сексуальні злочини окупантів

English version here

Офіс генерального прокурора відкриває окремий напрямок для розслідування сексуальних злочинів, вчинених російськими окупантами.

На цьому наголосила генеральна прокурорка України Ірина Венедіктова під час національного телемарафону, передає "Еспресо.Захід".

"Увесь світ має розуміти, хто взагалі в цій країні нацист. І точно нацисти – це не ті мирні жителі, які потерпають, а ті, хто приходять, окуповують, грабують, вбивають, ґвалтують. Ми зараз окремо ще робимо напрямок – це сексуальні злочини. Неприємна тема, але про неї так само треба говорити. І те, що бачимо ми, це – жахливі історії, які так само будуть тягнутися ще не один рік, для реабілітації цих людей і так далі", – заявила Венедіктова.

За її словами, правоохоронним органам потрібні заяви від жертв, а зараз є складність з отриманням інформації від постраждалих на окупованих територіях. Йдеться, зокрема, про Київську, Сумську області та інші.

"Нам треба юридично обґрунтована підстава для того, щоб ми почали рухатися у кримінальній і у медичній площинах. Тут потрібна допомога людям і фізична, і психологічна, – додала Ірина Венедіктова.

Генпрокурорка також відзначила, що поки що прокурори зосереджені провадженнях, які стосуються не лише воєнних злочинів, а і таких категорій як держзрада, шпигуни, диверсанти тощо.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: