fbpx
Сьогодні
20:15 10 Бер 2022

Макрон назвав неприйнятними вимоги Путіна щодо України

English version here

Фото Reuters

Президент Франції Еммануель Макрон назвав неприйнятними вимоги президента РФ Владіміра Путіна, які той висуває для припинення війни в Україні.

Про це він заявив перед початком саміту лідерів ЄС у Версалі, пише "ЄП".

"Я маю бути реалістом. Ми постійно залучені до переговорів з президентом Путіним. До останніх хвилин перед початком війни, і після його оголошення почати війну, ми намагаємося вести переговори і домогтися припинення вогню. Але я маю зізнатися, що умови, які висунув Путін, неприйнятні для будь-кого", – сказав Макрон.

За його словами, на сьогодні питання полягає в тому, чи готовий Путін в принципі зараз вести відверті переговори і щось запропонувати.

"Але сьогодні я дивлюсь на факти, і факти такі: Росія вирішила почати війну, Росія бомбардує Україну, Росія бомбардує цивільних і паралельно веде переговори. Але ці переговори ні до чого не призводять Скажу чесно, я не бачу можливості припинення вогню в найближчі години", – додав французький лідер.

Водночас Макрон вважає нереальним вести переговори про вступ в ЄС з країною, яка перебуває у стані війни.

Раніше повідомлялося, що лідери Європейського союзу на саміті у Парижі обговорять подальший тиск на Росію, щоб змусити її зупинити війну в Україні.

За інформацією ЗМІ, лідери ЄС на неформальному саміті у четвер збираються пообіцяти підтримку Україні, але, ймовірно, не запропонують Україні прискорене членство в ЄС.

Рубрика:
Політика Світ

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: