fbpx
Сьогодні
22:40 07 Бер 2022

Кулеба наголошує на необхідності прямих переговорів Зеленського і Путіна

Глава МЗС Дмитро Кулеба наголошує на необхідності прямих переговорів президентів України Володимира Зеленського і Росії Володимира Путіна.

Про це Кулеба сказав в ефірі українських телеканалів, пише УП.

Міністр наголосив, що в Україні давно прагнули розмови між Зеленським і Путіним.

"Я це ще раз скажу Лаврову. Наш президент не боїться нічого. В тому числі прямої зустрічі з Путіним. Якщо Путін теж не боїться, хай сядуть, поговорять", – сказав він.

Кулеба також заявив, що готовий до предметної розмови зі своїм російським колегою Сергієм Лавровим задля припинення війни, якщо той на неї налаштований:

"Якщо він (Лавров – ред.) налаштований на серйозну розмову, то ми, як дипломат з дипломатом, серйозно поговоримо. Якщо він почне повторювати ту саму абсурдну пропаганду, яка останнім часом від нього лунає, тоді він від мене почує сувору правду, на яку він заслуговує.

Але я ще раз хочу наголосити: якщо пан Лавров налаштований на предметну бесіду, то я до неї теж готовий. Я готовий говорити будь з ким заради того, щоб в Україні встановився мир і не вбивали українських громадян, не руйнували наші міста та села".

Разом з тим, Кулеба зазначив, що його перші слова до Лаврова на зустрічі 10 березня будуть: "Пане Лавров, я вважаю, що цю зустріч я проводжу із співучасником, співорганізатором злочину, агресії проти України. Водночас на цих переговорах ви можете зупинити, принаймні зробити спробу зупинити цей злочин. Тому давайте серйозно поговоримо".

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: