fbpx
Сьогодні
17:31 04 Бер 2022

Зеленський обговорив з президентом Євроради санкції проти РФ і захист АЕС

English version here

Фото: ОПУ

Президент України Володимир Зеленський провів телефонну розмову з президентом Європейської Ради Шарлем Мішелем. В ході переговорів вони обговорили безпеку АЕС і санкції проти Росії.

Про це він написав у Twitter.

"Продовжив діалог з президентом Європейської Ради Шарлем Мішелем. Наше спільне завдання-убезпечити АЕС, критичні виробництва, інфраструктуру. Обговорили шляхи його реалізації. Говорили про посилення санкцій проти РФ. Торкнувся питання членства України в ЄС", – написав він.

Нагадаємо, в ніч на 4 березня російські окупанти з танків обстрілювали перший енергоблок Запорізької АЕС, після чого там сталося загоряння. На 7 ранку пожежа була загашена.

Раніше Арахамія заявив, що за напад на ЗАЕС відповідають кадирівці.

Повідомлялося, що співробітників Запорізької атомної електростанції допустили до робочих місць. Але персонал станції наразі виснажений, йому потрібна зміна. Наразі наслідки захоплення ЗАЕС важко передбачити.

На захопленій Запорізькій АЕС продовжує працювати один енергоблок, персонал допустили до роботи, але усі шість реакторів містять ядерне паливо і в разі потрапляння снаряду станеться катастрофа.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: