fbpx
Сьогодні
15:43 04 Бер 2022

Наразі наслідки захоплення ЗАЕС важко передбачити, - керівник "Енергоатому"

Співробітників Запорізької атомної електростанції допустили до робочих місць. Але персонал станції наразі виснажений, йому потрібна зміна. Наразі наслідки захоплення ЗАЕС важко передбачити.

Про це повідомив керівник "Енергоатому" Петро Котін.

Петро Котін наголошує, що у ситуацію з захопленням АЕС потрібне негайне втручання МАГАТЕ та країн-членів ядерного клубу, адже порушено вимоги ядерної та радіаційної безпеки. Через високі ризики пошкодження атомних установок, каже керівник Енергоатому, деякі енергоблоки перевели у безпечний холодний стан. Наразі в роботі залишається один енергоблок:

"На 9:00 4 березня персонал станції був допущений до роботи, однак майже добу працював на майданчику, тож виснажений фізично і морально. Треба, щоб на роботу вийшла інша зміна. Керівництво станції перебувало під дулами автоматів, є загиблі та поранені", — наголосив Петро Котін.

Через обстріли наразі пошкоджено естакаду подачі тепла до Енергодара в кількох місцях, місто залишається без тепла: "Враховуючи, що на такому технічно складному об'єкті, як атомна станція, перебувають ядерні терористи, які не вміють безпечно поводитися з ядерним матеріалом, небезпека загрожує не тільки усьому регіону, а й цілому світові", — зауважив Петро Котін.

Енергоатом намагається відстежувати й контролювати ситуацію на ЗАЕС, особливо стосовно експлуатації шести енергоблоків та сховища відпрацьованого ядерного палива. Однак ситуація є вкрай загрозливою й небезпечною, додав керівник Енергоатому.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: