fbpx
Сьогодні
10:12 28 Лют 2022

Наступні 24 години будуть вирішальними для України, – Зеленський

English version here

Президент Володимир Зеленський під час розмови з прем'єр-міністром Великої Британії Борисом Джонсоном заявив, що наступні 24 години будуть вирішальними для України у боротьбі із російським вторгненням.

Пресслужба глави уряду Британії повідомила, що Джонсон назвав опір українського народу героїчним та пообіцяв «оборонну допомогу з боку Великої Британії та союзників».

27 лютого в Офісі президента України повідомили, що білоруський диктатор Олександр Лукашенко та президент України Володимир Зеленський домовилися про зустріч української делегації з російською на українсько-білоруському кордоні, в районі річки Прип'ять. Вона відбудеться без попередніх умов.

«Олександр Лукашенко взяв на себе відповідальність за те, що на час проїзду, переговорів та повернення української делегації всі літаки, гелікоптери та ракети, розміщені на білоруській території, залишаться на землі», — заявили в ОП.

Раніше в Міністерстві закордонних справ України заявили, що не підтверджують інформацію щодо проведення переговорів з РФ у білоруському Гомелі. У неділю, 27 лютого, туди прибула російська делегація для нібито переговорів із українською.

Президент Володимир Зеленський відмовився від зустрічі на території Білорусі через участь Мінська у повномасштабній війні проти України. Київ уже запропонував Росії для переговорів Варшаву, Братиславу, Будапешт, Стамбул, Баку й будь-яке інше місто для закінчення війни та відновлення миру, наголосив він.

В Офісі президента України заявили, що Росія маніпулює питанням переговорного процесу та намагається поставити Україну в неприпустимі ультимативні умови, а також «принижує Білорусь, використовуючи її». Також радник глави ОП Михайло Подоляк спростував твердження Кремля про те, що Київ відмовилася від переговорів. За його словами, Москва намагається завести переговори в глухий кут ще до їхнього початку.

Також неодноразово наголошували, що Зеленський «не сприймає будь-які неприйнятні для України умови та ультиматуми», лише повноцінні переговори.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: