fbpx
Сьогодні
08:50 19 Лют 2022

В ОРДО заявили, що пошкоджено водогін: без води можуть лишитися по обидва боки

Фото Reuters

Без води можуть залишитися міста та селища по обидва боки лінії розмежування: внаслідок обстрілу пошкоджено Південно-Донбаський водопровід

Про це заявила окупаційна влада ОРДО, пише російський "Інтерфакс" із посиланням на "главу адміністрації Докучаєвська" так званої "ДНР" (ОРДО) Олександра Качанова та "представника народної міліції" ОРДО Едуарда Басуріна.

"За інформацією від водоканалу перебито Південно-Донбаський водогін 1-го підйому", – написав Качанов у своєму телеграм-каналі.

Він підкреслив, що Південно-Донбаський водогін живить водою десятки досить великих населених пунктів з обох боків лінії розмежування.

У свою чергу, Басурін заявив, що через обстріл понад 40 міст і селищ по обидва боки від лінії зіткнення можуть залишитися без питної води.

"В результаті обстрілу зафіксовано пошкодження електропідстанції та зупинено роботу насосної станції першого підйому Південно-Донбаського водоводу, що ставить під загрозу водопостачання п'яти фільтрувальних станцій Донбасу по обидва боки лінії зіткнення, що забезпечують водою понад 40 населених пунктів", – заявив журналістам Басурін.

Довідка.

 Російські ЗМІ заявили, що 18 лютого ввечері в окупованому Донецьку стався вибух.

Нагадаємо, окупанти в ОРЛО оголосили евакуацію населення до Росії.

Раніше таку заяву зробив ватажок "ДНР" Денис Пушилін.

Варто зазначити, що міністр оборони України закликав жителів тимчасово окупованих регіонів України не вірити пропагандистським тезам Кремля про "український наступ": наша армія лише обороняється.

Раніше Головнокомандувач Збройних Сил України Валерій Залужний повідомив, що окупаційні війська в ОРДЛО готують евакуацію місцевих жителів, і попередив про можливі нові провокації бойовиків.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: