fbpx
Сьогодні
16:01 19 Лют 2022

Росія склала списки людей, яких планує вбити після вторгнення до України, — Foreign Policy

Фото: Reuters

За даними американської розвідки, після вторгнення до України Росія планує вбити та арештувати політиків, активістів, журналістів та російських і білоруських дисидентів.

Про це повідомляє Foreign Policy з посиланням на американських чиновників.

За даними розвідки США, після вторгнення до України Росія планує терор проти політичних опонентів, антикорупційних активістів, журналістів, представників релігійних спільнот, представників ЛГБТ та російських і білоруських активістів, які переїхали до України.

"Як ми вже бачили в минулому, ми очікуємо, що Росія намагатиметься примусити людей до співпраці шляхом залякування та репресій", – сказав американський чиновник, який говорив на умовах анонімності.

У США зазначили, що вони були вражені тим, наскільки формалізовані ці списки. У них є всі ті, хто може протистояти планам Кремля в Україні.

"Ці дії, які у минулих російських операціях включали цілеспрямовані вбивства, викрадення, насильницькі зникнення, затримання та застосування тортур, ймовірно, будуть спрямовані проти тих, хто виступає проти дій Росії, включаючи російських та білоруських дисидентів у вигнанні в Україні, журналістів та антикорупційних активістів, а також уразливих груп населення, таких як релігійні, етнічні меншини та ЛГБТК+", – сказав чиновник.

Один із помічників у Конгресі, інформуючи на умовах анонімності, сказав, що ці кроки типові для російської доктрини: збройні сили використовуються для захоплення військових цілей, тоді як спеціальні агенти формують конфлікт, а агенти розвідки прибувають у країну, щоб позбавитись опозиційних елементів.

Як повідомляла раніше Рубрика, 19 лютого відбувся візит Президента України Володимира Зеленського до Мюнхена (Німеччина) для участі в щорічній безпековій конференції та проведення переговорів, які заплановані на цьому майданчику.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: