fbpx
Сьогодні
18:28 19 Лют 2022

Лягати в гроби і чекати російських військових українці не будуть, — Зеленський

Президент Володимир Зеленський вчергове запевнив, що Україна ні на кого нападати не буде, але і здаватися у разі вторгнення Росії не збирається.

Про це Зеленський заявив на Мюнхенській конференції з безпеки, пише УП.

"Всі розуміють, що може початися завтра. Але, вибачте, лягати в гроби і чекати (російських) військових українці не будуть. Ми ні на кого наступати не будемо, але готові до всього. Ми не можемо бути пасивними", — заявив він.

За його словами, неможливо постійно жити у страху, що "завтра буде наступ".

Як відомо, пропагандисти розганяють фейк про розрив снаряда, який нібито вибухнув неподалік кордону з Україною в Ростовській області РФ. Нібито "жертвами нової атаки київських силовиків" ледве не стали мешканці Станиці Митякінської.

Білий дім давно попереджає, що Росія може здійснити провокацію для виправдання повномасштабного вторгнення в Україну.

Зокрема, держсекретар США Ентоні Блінкен 17 лютого заявив, що приводом для вторгнення з боку РФ може бути сфабрикований так званий теракт всередині Росії.

Можуть використати:

  • вигадане віднайдення братської могили,
  • інсценований безпілотний удар по мирних жителях або фейк,
  • навіть реальний напад із застосуванням хімічної зброї.

Довідка

Як повідомляла раніше Рубрика, 18 лютого, бойовики "ЛДНР" оголосили про евакуацію мешканців окупованих територій нібито через те, що ЗСУ готують "наступальну операцію" на Донбасі.

Одразу після цього у соцмережах почали публікувати фото і відео черг автомобілів, які прямують на виїзд із ОРДЛО.

Варто зазначити, що міністр оборони України закликав жителів тимчасово окупованих регіонів України не вірити пропагандистським тезам Кремля про "український наступ": наша армія лише обороняється.

Раніше Головнокомандувач Збройних Сил України Валерій Залужний повідомив, що окупаційні війська в ОРДЛО готують евакуацію місцевих жителів, і попередив про можливі нові провокації бойовиків.

На тлі стягування російських військ до кордону України бойовики 17 лютого різко збільшили кількість обстрілів на Донбасі.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: