fbpx
Сьогодні
14:18 15 Лют 2022

В Офісі президента прокоментували намір Росії визнати так звані "ЛДНР"

Винесення питання у Росії про визнання окупаційних структур в ОРДЛО є кроком до руйнування Мінських домовленостей.

Про це заявив радник керівника Офісу Президента Михайло Подоляк, передає "Укрінформ".

"Навіть сама постановка питання в Росії про визнання окупаційних структур в ОРДЛО є кроком до руйнування Мінських документів. Якщо Росія ухвалила рішення де-юре і де-факто вийти з Мінських угод, то це остаточно доводить, що саме російська сторона несе відповідальність за відсутність суттєвого прогресу у переговорному процесі про припинення війни на Донбасі", – сказав він.

Подоляк наголосив, що вихід Росії з Мінських угод та будь-які політико-юридичні кроки на користь окупаційних структур мають отримати негайну оцінку та реакцію демократичної спільноти.

"Показова також і неповага до німецької сторони як до учасниці Нормандського формату, виявлена Держдумою Росії. Це рішення було проголосовано тоді, коли канцлер Шольц перебував у Москві. Можна лише шкодувати, що в Москві пішли на цю ескалаційну дію, яка лише ускладнює ситуацію в Європі", – зазначив радник керівника ОП.

Довідка

Державна дума Росії 15 лютого проголосувала за те, щоб направити звернення до президента РФ Владіміра Путіна з проханням визнати "незалежними" окуповані райони України ОРДЛО.

Депутати РФ вважають, що визнання "республік" створить підстави для забезпечення гарантій безпеки та захисту їхніх мешканців від зовнішніх загроз.

У ЗМІ, зокрема й закордонних, звучать повідомлення, що Росія намагається створити причини та виправдання для введення своїх військ на територію України.

Рубрика:
Політика

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: