fbpx
Сьогодні
19:09 14 Лют 2022

Новий аеропорт на Донбасі побудують біля Маріуполя

Фото: Getty Images

Як розповів заступник міського голови Маріуполя Сергій Захаров, отримано спеціалізований звіт про вибір однієї із трьох запропонованих локацій для будівництва аеропорту.

Про це повідомляє Східний Варіант з посиланням на pr.ua

Місце для будівництва аеропорту вибрано в Маріупольському районі: там, де існує злітна смуга для літаків сільгоспавіації.

Вона знаходиться за кілометр від села Юр'ївка.

"Наразі ми чекаємо на остаточне рішення міжнародної комісії цивільної авіації ICAO – подали зі зменшенням межі обмежень до 60 кілометрів", – уточнив заступник мера.

Юр'ївка знаходиться від Маріуполя на відстані понад 30 кілометрів, а Маріуполь від лінії розмежування ще на відстані десятків кілометрів, сумарно – близько 70-75 кілометрів.

За його словами, розглядалися кілька варіантів розміщення аеропорту – у районі Мангуша, Стародубівки та Юр'ївки. Після досліджень спеціалізованою організацією вирішили, що Юр'ївка підходить найбільше за різними параметрами – кути нахилу при зльотах, посадках тощо.

Фінансування очікується за президентською програмою "Велике будівництво" на суму близько 120 мільйонів доларів.

Нагадаємо, що плани будівництва маріупольського аеропорту обговорюються давно. Як неодноразово говорив мер Маріуполя Вадим Бойченко, він необхідний Маріуполю та регіону.

Мер наголошував, що аеропорт дасть нове життя місту та регіону. Він створить нові робочі місця та запустить розвиток бізнесу.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: