fbpx
Сьогодні
21:25 13 Лют 2022

Кабмін виділяє 16,6 млрд гривень для гарантування безпеки польотів в небі над Україною

English version here

Сьогодні Кабмін прийняв рішення про виділення Мінінфраструктури коштів з резервного фонду Державного бюджету України для гарантування безпеки польотів повітряних суден у повітряному просторі країни.

Про це пише Міністерство інфраструктури України.

Для цього за погодженням з бюджетним комітетом Верховної Ради України, обсяг резервного фонду Держбюджету збільшено на 16,6 млрд грн.

Кошти зберігатимуться на окремому ексроу-рахунку Міністерства інфраструктури України та, у разі потреби, використовуватимуться для гарантування безпеки польотів в Україні для страхових компаній, компаній-перестрахувальників, лізингових компаній та авіаперевізників.

«Сьогоднішнє рішення — це сигнал для міжнародної спільноти, що Україна готова брати на себе фінансові зобов'язання за безпеку літаків в українському повітряному просторі. Зокрема, вже від завтра ми починаємо гарантувати реальними грошовими коштами фінансові зобов'язання лізингових компаній.

Виділені кошти покривають страхові випадки для не менше ніж 23 повітряних суден. Вкотре наголошу, що підстав для паніки немає, українське небо залишається відкритим, більшість польотів до та з України здійснюються у штатному режимі. Ми на постійному зв'язку з нашими міжнародними партнерами та українськими компаніями для попередження будь-яких можливих кризових ситуацій» — коментує Олександр Кубраков, Міністр інфраструктури України.

Після врегулювання та нормалізації зовнішньополітичної ситуації невикористані кошти буде спрямовано до державного бюджету.

Нагадаємо, що літак української авіакомпанії SkyUp, який прямував з Португалії, вимушений був приземлитися в аеропорту Молдови.

Як зазначається у дописі, це сталося через вимоги власника повітряного судна.

Раніше нідерландська авіакомпанія KLM зупинила польоти в Київ після того як уряд Нідерландів закликав громадян не їздити до України, бо це надто небезпечно.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: