fbpx
Сьогодні
14:11 08 Лют 2022

Зустріч Бербок та Зеленського скасували через різні позиції щодо "Північного потоку-2", - ЗМІ

Фото: ОПУ

Американський телеканал CNN з посиланням на своє джерело в українському уряді повідомило, що зустріч міністерки закордонних справ Німеччини Анналени Бербок та президента України Володимира Зеленського 7 лютого скасували через відмову пані Бербок прямо заявити про зупинку «Північного потоку-2» у разі вторгнення РФ в Україну.

Як пише CNN, ще однією причиною нібито є «відмова Німеччини прямо чи опосередковано надавати будь-яку військову допомогу Києву».

Водночас сама Бербок публічно пояснювала, що її зустріч із президентом Зеленським не відбудеться через зміни у графіках обох сторін. Міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба також наголошував, що жодних політичних мотивів у цьому немає.

Вже після повідомлення CNN речник МЗС України нам у коментарі наголосив, що «анонімні чутки, анонімні джерела та конспірологічні теорії не зможуть вбити клин в міцні відносини України та Німеччини».

7 лютого міністерка закордонних справ Німеччини Анналени Бербок приїхала в Київ, де зустрілася зі своїм українським колегою Дмитром Кулебою. З-поміж іншого, вона заявила, що Німеччина разом з іншими країнами Заходу готова заплатити «високу економічну ціну» за безпеку України.

Також міністерка відвідає лінію зіткнення на Донбасі, щоб на власні очі побачити наслідки агресії Росії проти України.

Довідка

У грудні стало відомо, що Німеччина ще з травня 2021 року використовує внутрішні механізми НАТО, щоб заблокувати постачання Україні зброї Альянсу.

Міністерка оборони Німеччини Крістін Ламбрехт пояснила, що країна не надсилає летальну зброю до зон конфлікту. Менше з тим, вона зазначила, що Німеччина підтримує Україну в інші способи — наприклад, планує передати польовий госпіталь. А 7 лютого українська влада отримала від Німеччини офіційний лист про намір передати 5000 захисних шоломів для військовослужбовців.

Але Україна очікує від Німеччини не так постачання озброєння, як припинення практики блокування постачання іншими країнами. Так, наприклад, Берлін відмовляється дозволити Естонії надсилати німецьке озброєння в Україну.

Рубрика:
Політика Світ

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: