fbpx
Сьогодні
09:14 06 Лют 2022

США пропонують Японії розглянути питання про санкції проти Росії

Сполучені Штати закликали Японію розглянути можливість введення економічних санкцій проти Москви, якщо відбудеться вторгнення російських військ в Україну

Про це повідомляє  японське агентство Kyodo news із посиланням на дипломатичні джерела.

Як зазначається в статті, Японія поки що відклала свою відповідь на запит США.

Оскільки побоюється можливих наслідків у відносинах з Росією і двосторонніх питаннях, включаючи давню територіальну суперечку. Токіо все ж прагне досягти у цьому питанні прориву.

Так як напруженість через можливе вторгнення Росії до сусідньої України залишається, то Вашингтон сподівається згуртувати Японію та інші країни, щоб тиснути на Москву.

За даними японських і американських дипломатичних джерел, Вашингтон по дипломатичних каналах закликав Токіо посилити свою критику на адресу Росії.

Під час відеозустрічі з Джо Байденом прем'єр-міністр Японії Фуміо Кішіда пообіцяв вжити "рішучих заходів у відповідь на будь-який напад" на Україну з боку Росії.

А також продовжити тісну співпрацю зі США та іншими партнерами.

Але в уряді лунають заклики, що краще не оголошувати про введення санкцій до вторгнення, на відміну від США та Європейського Союзу.

Японія не поспішає з санкціями, бо хоче вирішити питання з Росією щодо суверенітету групи островів, що лежать біля найпівнічнішого головного острова Японії Хоккайдо.

Після анексії Криму Росією в 2014 році Японія ввела санкції проти Росії відповідно до кроків США і європейських країн.

Але не бажаючи загострювати відносини з Росією в світлі їх територіальної суперечки, каральні заходи Японії, які включали обмеження імпорту продукції кримського виробництва, виявилися неефективними.

У Токіо посол Росії в Японії Михайло Галузін на нещодавній прес-конференції попередив, що плани Японії щодо введення санкцій проти Росії будуть "контрпродуктивними".

Рубрика:
Політика Світ

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: