fbpx
Сьогодні
08:52 04 Лют 2022

YouTube заблокував підсанкційні канали "Перший незалежний" та UkrLive

YouTube заблокував канали "Перший незалежний" та UkrLive, які пов'язані з депутатами від проросійської "Опозиційної платформи — За життя".

Так, станом на ранок 4 лютого ці канали на YouTube недоступні. Як зазначає платформа, їх заблокували через "порушення правил спільноти YouTube".

У своїй спільній заяві "Перший незалежний" та UkrLive повідомили, що змінили акаунти на YouTube і продовжують мовити, а блокування назвали "актом цензури з боку американської компанії".

"Ми продовжимо свою роботу. Ми не зупинимося. Ми відчуваємо за собою підтримку мільйонів громадян України, які хочуть жити в країні, де у людей є право на вибір, який канал дивитися", — йдеться у їхній заяві.

Довідка

У листопаді 2021 року Шуфрич став власником телеканалу UkrLive (ТОВ "Телепростір"), а до того ㅡ співзасновником ТОВ "Медіахолдинг Новини" (який виробляє продукт для UkrLive і є власником "Першого незалежного"). Одразу канал UkrLive почав транслювати "Перший незалежний".

А у телеканалу "Перший незалежний" 24 лютого 2021 року змінився власник — ним стало товариство з обмеженою відповідальністю "Медіахолдинг Новини". Компанія 18 лютого зареєструвала 100 працівників "каналів Медведчука".

Міністр культури Олександр Ткаченко зазначав, що так "Медведчук і Ко шукають юридичні способи, аби знову запустити трансляцію кремлівської пропаганди в наш інформаційний простір» після блокування телеканалів ZIK, NewsOne та "112 Україна".

"Перший незалежний" почав мовлення з новою командою 26 лютого. Але, як заявили журналісти, уже через годину його вимкнули від супутника. У Національній раді з питань телебачення і радіомовлення пояснили, що СБУ попередила їх про можливу загрозу інформаційній безпеці через мовлення "Першого незалежного".

28 грудня президент Володимир Зеленський підписав указ про введення в дію санкцій РНБО терміном на 5 років щодо компаній-власників каналів "Перший незалежний" та UkrLive, які пов'язані з депутатами "Опозиційної платформи — За життя".

Обмеження передбачають блокування активів, заборону користування радіочастотним ресурсом, обмеження або припинення надання телекомунікаційних послуг і використання телекомунікаційних мереж загального користування тощо.

Народний депутат від ОПЗЖ Нестор Шуфрич, який володіє каналом UkrLive, заявив тоді, що це рішення "спрямоване на встановлення цензури в Україні", а самі телеканали не порушили жодного закону.

Рубрика:
Суспільство

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: