fbpx
Сьогодні
19:29 02 Лют 2022

Якщо відключення Росії від SWIFT відбудеться, то МВФ підтримає країни, що постраждають

МВФ готовий допомогти країнам, які можуть постраждати від будь-яких побічних ефектів російсько-українського конфлікту та санкцій

Про це заявила в середу директор-розпорядник Міжнародного валютного фонду Кристаліна Георгієва, повідомляє "Європейська правда" з посиланням на Reuters.

"Якщо ми опинимося в ситуації, в якій є побічні ефекти, які вимагають більшої участі МВФ для інших країн, ми, звичайно, допоможемо. У нас все ще є близько 700 мільярдів доларів кредитної спроможності", наголосила Георгієва.

Як зазначила директор-розпорядник, санкції неминуче перервуть деякі фінансові операції та функціонування фінансової системи, особливо якщо Росія буде обмежена в мережі фінансових транзакцій SWIFT.

Довідка.

Як раніше повідомляла Рубрика, Президент Сполучених Штатів Америки Джозеф Байден та прем'єр Великої Британії Борис Джонсон готові позбавити РФ доступу до системи міжнародних банківських переказів SWIFT в разі нової хвилі збройної агресії проти України.

При цьому сторони готові координувати свої зусилля на даному напрямку.

У Білому домі відбулися консультації президента Байдена з помічником з нацбезпеки Джейком Салліваном та радником Стівом Ріккеті.

Байден наголосив, що Росію можуть відключити від міжбанківської системи передачі інформації про платежі SWIFT та запровадити інші жорсткі обмеження у разі нападу на Україну.

Нагадаємо, раніше Європарламент закликав у разі нових військових дій РФ проти України відключити агресора від SWIFT.

Рубрика:
Політика

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: