fbpx
Сьогодні
21:52 03 Лют 2022

Суд змінив запобіжний захід фігуранту у справі кагарлицьких поліціянтів: зобов'язав "спати вдома"

Один із підсудних у справі караглицьких поліціянтів, які побили і зґвалтували дівчину, отримав новий запобіжний захід

Замість домашнього арешту він тепер буде під нічним домашнім арештом і муситиме перебувати вдома з 22:00 до 7:00.

Про це повідомляють Watchers Media.

Нагадаємо, у травні 2020-го 26-річна Неля Погребіцька заявила, що у Кагарлицькому відділенні поліції, куди її викликали на допит у якості свідка, дівчину душили, били та ґвалтували. Двох правоохоронців, які катували Нелю, Миколу Кузіва і Сергія Сулиму, заарештували.

Пізніше слідство з'ясувало, що дівчина не єдина потерпіла, а катували людей у Кагарлицькому відділку поліції неодноразово.

Було затримано ще трьох — оперуповноважених Ярослава Леваднюка і Євгенія Трохименко та колишнього начальника відділення Сергія Панасенка.

Останній, за інформацією Watchers Media, і отримав новий запобіжний захід.

Сергія Панасенка звинувачують у невжитті заходів після отримання інформації про злочин. З жовтня по грудень 2021-го звинувачуваний був під домашнім арештом.

Коли строк цього запобіжного заходу закінчився, прокурор подав клопотання про його продовження, керуючись тим, що перебуваючи на свободі, Панасенко може знищувати докази, впливати на свідків аб переховуватися.

Натомість адвокат Панасенка звернувся до суду з проханням про пом'якшення запобіжного заходу у зв'язку зі станом здоров'я обвинувачуваного.

"В даний час Сергієві Панасенку показаний певний режим дня, який не узгоджується із режимом запобіжного заходу у вигляді цілодобового домашнього арешту, і продовження якого може негативним чином відобразитися на стані його здоров`я", заявив захисник.

Також він зазначив, що домашній арешт позбавляє Панасенка можливості працювати і утримувати сім'ю.

Суд пішов на зустріч Сергію Панасенку і зобов'язав його перебувати вдома з 22:00 по 7:00 до 11 березня 2022-го, а також за кожною вимогою прибувати до суду.

Зараз Кузів та Сулима перебувають під вартою, двоє інших обвинувачених — під домашнім арештом.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: