fbpx
Сьогодні
11:56 30 Січ 2022

Москва стверджує, що вона не хоче війни з Україною, але їй цю війну "нав'язують"

Секретар Ради безпеки РФ Микола Патрушев заявив, що Росія "не хоче війни" і "не загрожує" Україні

При цьому він пригрозив втратами як з боку Москви, так і з боку Києва, звинувативши в ескалації США.

Про це заявив Патрушев, якого цитують ТАСС та РИА Новости.

Москва продовжує стверджувати, що в ситуації, що склалася, винні Сполучені Штати, причому продовжує  концентрацію російських військ біля кордону з Україною.

За словами Патрушева, американців не хвилює, "яких втрат може зазнати кожна зі сторін".

"Наразі говорять про те, що Росія загрожує Україні. Повна безглуздість! Немає жодної загрози… Ні, американські офіційні особи стверджують, що загроза є, і вони готові битися, надаючи зброю, до останнього українця.

Не хочемо ми війни, і вона нам зовсім не потрібна, і ті, хто її нав'язують, особливо із Заходу, вони переслідують якісь свої корисливі вигадки".

Нагадаємо, що 28 січня президент Володимир Зеленський закликав світових лідерів та засоби масової інформації не нагнітати паніку щодо війни з Росією, бо це шкодить економіці України.

У свою чергу, міністр оборони Ллойд Дж.Остін відзначив численні російські загальновійськові з'єднання, артилерію і ракети, зібрані на кордоні з Україною, які, за його словами, "набагато перевершують те, що ми зазвичай бачимо на навчаннях".

У Пентагоні представили похмуру картину ситуації, і чиновники міністерства оборони попередили, що російське вторгнення може призвести до конфлікту між Москвою і Заходом, який може швидко загостритися.

Крім того Остін сказав, що посилення збройного конфлікту між РФ та Україною не є неминучим, і все ще може вирішити дипломатія. 

Рубрика:
Політика Світ

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: