fbpx
Сьогодні
17:52 28 Січ 2022

Зеленський заявив, що сигнали про ймовірний напад Росії у західних ЗМІ б'ють по економіці України

З відкритих джерел

Президент України Володимир Зеленський заявив, що згідно з публікаціями західних ЗМІ про загрозу вторгнення РФ в Україну складається враження, що в Україні вулицями їздять танки і проходить мобілізація та наголосив, що Україні така паніка за кордоном не потрібна

Про це він сказав на пресконференції 28 січня.

"Зараз я не вважаю більш напруженою, ніж у пік навчань. Тоді вона теж була дуже гостра. Але тоді такої інформаційної політики не було. Я говорив з президентом США, що ця політика повинна бути виваженою. Нехай журналісти з'їздять до Києва, у нас хіба танки вулицями їздять… Якщо ви не в Україні, то створюється таке враження…", – заявив він.

Президент додав, що інформація з різних джерел про можливе вторгнення Росії в Україну не може лякати Україну, оскільки починається економічна паніка.

"Деякі лідери стверджують, що завтра буде війна. Це паніка, паніка на ринках. Скільки це коштує нашій державі? Народ повинен бути впевнений в армії, в президенті, довіряти владі. Але різна інформація з різних джерел не може плутати нашу державу, тому що починається економічна паніка".

Він зазначив, що внаслідок "зміни інформаційного простору" з України вивели 12,5 млрд інвестицій і назвав причиною невиважену інформаційну політику.

"Я президент України, я перебуваю тут, тому знаю більше деталей, глибше, ніж будь-який президент. Питання не в президенті США", – сказав Зеленський.

Очільник держави наголосив на важливості того, що Джо Байден отримує інформацію про ситуацію на кордоні з Росією не від посередників, а безпосередньо від нього.

"Дуже важливо, щоб не лише наші спецслужби обмінювалися інформацією, треба бути тут і обмінюватися інформацією", – зазначив Зеленський.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: