fbpx
Сьогодні
09:05 29 Січ 2022

Джонсон планує провести телефонні перемовини з Путіним

Фото: Reuters

Прем'єр-міністр Великобританії сподівається "прискорити дипломатичні зусилля" на тлі зростання напруженості між Україною та Росією

Ппро це повідомляє The Guardian, посилаючись на джерела в уряді.

Борис Джонсон наступного тижня відвідає український регіон і проведе кризові переговори з Володимиром Путіним через побоювання російського вторгнення.

Згідно з джерелами в уряді, британський прем'єр-міністр сповнений рішучості "прискорити дипломатичні зусилля" та "посилити стримування, щоб уникнути кровопролиття" в найближчі дні.

Запланована поїздка в регіон відбудеться на тлі зростання напруженості між Україною та Росією, яка продовжує нарощувати свої сили на кордоні свого сусіда.

"Прем'єр-міністр налаштований прискорити дипломатичні зусилля та посилити стримування, щоб уникнути кровопролиття в Європі.

Він нагадає про необхідність того, щоб Росія відступила, коли буде розмовляти з президентом Путіним цього тижня", сказав речник Даунінг-стріт.

Також очікується, що Міністерство закордонних справ у понеділок оголосить про посилення санкцій.

Це означає, що Британія може націлитись на стратегічні та фінансові інтереси Росії попри повідомлення США про побоювання щодо обсягу "брудних" російських грошей у Лондоні.

Американські дипломати висловили стурбованість тим, що будь-які санкції, запроваджені проти Росії  виявляться неефективними через величезну кількість російських багатств у британській столиці, яка також називається "Лондонградом".

Довідка.

Як повідомляла Рубрика, 25 січня Джонсон заявив, що у Росії є план щодо блискавичного наступу на Україну та захоплення Києва

Також він пообіцяв, що у разі вторгнення Росії до України швидко та рішуче запровадити національні санкції проти високопосадовців російського уряду та російської економіки.

Рубрика:
Політика

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: