fbpx
Сьогодні
13:34 28 Січ 2022

Міністр оборони розповів про контракти з Британією для зміцнення ВМС України

фото: Мінреінтеграції

Україна погодила деталі чотирьох контрактів із Великою Британією, які дозволять зміцнити обороноздатність Військово-морських сил і ЗСУ.

Про це повідомив голова Міноборони Олексій Резнікова під час виступу у Верховній Раді.

За його словами, ратифікація кредитної угоди між Україною та Великою Британією запустить практичну фазу виконання проєктів.

"Весь минулий тиждень в Одесі тривали переговори з британською стороною, і ми погоджували деталі чотирьох контрактів, пов'язаних із цією рамковою угодою. Вони стосуються будівництва двох військово-морських баз у Бердянську та Очакові, будівництва восьми сучасних ракетних катерів, придбання тральщиків і ракет", — зазначив глава Міноборони.

Резніков додав, що реалізація цієї угоди дозволить за два-три роки суттєво підвищити можливості українського флоту.

Довідка

У листопаді 2021 року посол України у Великій Британії Вадим Пристайко підписав у Лондоні українсько-британську рамкову угоду, яка передбачає виділення коштів на посилення озброєння України.

У жовтні 2020 року Україна та Британія підписали меморандум про посилення співпраці у військовій та технічній сферах, який передбачає виділення Україні кредиту на 1,6 млрд доларів та переоснащення Військово-морських сил ЗСУ.

Британія підтримує Україну на тлі загрози вторгнення Росії. 19 січня 2021 року Лондон відправив Києву чергову партію допомоги, яка складається з тисячі легких протитанкових ракет для протистояння агресії РФ, а ЗМІ додатково повідомили про прибуття в Україну 30 британських спецназівців.

У МЗС Великої Британії заявили, що розглядають можливість створення тристороннього союзу з Польщею та Україною. Глава відомства відвідає Україну наступного тижня.

Рубрика:
Політика

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: